Вълшебството на Коледа настъпи! Магично огнено шоу постави началото на празничната програма в Благоевград, уникалното Коледно градче събра стотици жители и гости на града

03 Декември 2022 | 08:01
4 коментара
Култура
Вълшебството на Коледа настъпи! Магично огнено шоу постави началото на празничната програма в Благоевград, уникалното Коледно градче събра стотици жители и гости на града

С атрактивно огнено шоу бе поставено началото на декемврийската празнична програма в Благоевград. Актьори на кокили демонстрираха умели съчетания със запалени факли, което силно впечатли стотиците жители и гости на града, събрали се на площад „Георги Измирлиев". Те бурно аплодираха артистите.

Непосредствено след своеобразния огнен спектакъл за тържеството с парапланер пристигна и Дядо Коледа. Той кацна на покрива на Общината и се спусна през комина, влизайки в кабинета на кмета Илко Стоянов.

Градоначалникът и Белобрадият старец поздравиха стотиците хора, дошли за да станат част от тържествената програма.

„Декември е!  И въпреки студените дни е топло в сърцата ни. Това е най-хубавото време от годината. Не само огънят топли, любовта топли, красотата топли и всичко, заради което сме се събрали заедно тук", каза в част от приветствието си кметът Илко Стоянов.

Той бе подготвил изненада и за Дядо Коледа – Ключът на града, който предаде на Белобрадия старец с послание да го пази през целия празничен месец и да отваря с него всички врати, зад които стои Коледното чудо.  

Програмата на пл. „Георги Измирлиев" продължи с ефектно пиротехническо шоу, след което жителите и гостите на града се отправиха към празничното Коледно градче, което е обособено в Централната градска градина на Благоевград. Първите гости в него бяха посрещнати от Биг Бенд – Благоевград със специално подготвен празничен репертоар. Малките посетители бяха изненадани от приказни аниматори, които зарадваха децата с подаръци.

Коледното градче ще остане отворено до 06 януари, като през цялото време то ще предлага различни кулинарни изкушения, топли напитки – капучино, ароматен чай, шоколадови изделия. В него има и обособена грил зона, както и сцена, на която ще се представят различни прояви – караоке за деца, занимателни игри, танцови изяви и др. Цялото пространство в Градската градина е красиво осветено с празнична украса.

През целия месец декември в Благоевград ще цари празнична атмосфера. Общината заедно с културните институции в града са подготвили богата и разнообразна програма, която може да видите по дни, часове и място по-долу:

Добавени коментари

Браво публикува:
04 Декември 2022 | 05:20
Поздравления за кмета и неговия екип. Както всички градове и Благоевград очаква Коледа. Сега остава джумалии да пазят града чист и всичко ще е точно.
Яна публикува:
03 Декември 2022 | 19:00
Що е от кмета, се е "уникално"! Засрамете се бе! Благоевград винаги е имал кочинки, заря, елха - нищо ново под слънцето! Да не е открил топлата вода тоя търчи-лъжи? Пправил тоалетната в градинката - велико дело, няма що! Че и новина пуска! Ами това отдавна требваше да го сториш, кмете, а не да веънкаш за заеми! Нещо се наопъки вървиш!
красимир публикува:
03 Декември 2022 | 14:52
Пълна пародия само една заряза хиляди левове и кой му верва на тоя мишок.
Иво публикува:
03 Декември 2022 | 08:55
Жъчките застават твърдо зад Илко Стояноff и Емилия Вълова от ГЕРБ е с него и става сериозна работа. Има шанс да не иде и на балотаж момчето което говори с хората на някакъв странен "лъжлив" език...........

Добавете Вашия коментар

TOP