Вълшебна комбинация от две съставки за мощен детокс на черния дроб

22 Ноември 2022 | 12:00
0 коментара
Любопитно
Вълшебна комбинация от две съставки за мощен детокс на черния дроб

Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло, без който животът е немислим. Можете да живеете без някои от органите си с по-второстепенна или не толкова жизненоважна функция, но без черен дроб това е невъзможно. По тази причина е от огромно значение този орган да се пази здрав. Един от начините да го направите е да го детоксикирате редовно.

Правилното хранене, въздържанието от алкохол, избягването на наситените мазнини и захарите са само част от нещата, които можете да направите в името на здравето на черния си дроб.

Има и една вълшебна комбинация от две съставки, които имат мощен детоксикиращ ефект спрямо черния дроб. Това са зехтинът и лимоновият сок.

Зехтинът е богат на мазнини, но те са есенциални и ненаситени. Това означава, че са необходими на организма, за да извършва определени функции. Полезните мазнини са незаменими и трябва задължително да присъстват в храненето, защото спомагат за усвояването на витамините, контрола на холестерола.

Лимоновият сок има прочистващ и антиоксидантен характер. Той стимулира храносмилането, метаболизма, отделянето на токсини от тялото.

За да детоксикирате черния си дроб с тази вълшебна смес, комбинирайте една чаена лъжица зехтин с една чаена лъжица лимонов сок, прясно изцеден. Разбъркайте сместа много добре. Изпийте на гладно.

Правете този ритуал всяка сутрин поне 30 минути преди да изпиете кафето си и да изядете закуската си. Комбинацията от зехтин с лимонов сок не само детоксикира черния дроб, но и стимулира храносмилането и метаболитните процеси в тялото. По този начин помага за контрола на теглото, холестерола, кръвната захар.

Комбинацията от зехтин и прясно изцеден лимонов сок спомага и за прочистването на кръвта от токсини. Допринася и за извеждането на излишните течности от тялото.

След около 1 месец редовен прием би трябвало да усетите полезните ефекти на тази смес. Ще се чувствате по-леки, тежестта и подуването в корема би трябвало да намалеят, изхождането трябва да стане по-редовно, а и ще се чувствате пълни с енергия, пише az-jenata.bg.

Добавете Вашия коментар

TOP