ВЪЛНА ОТ СИГНАЛИ ЗА НАСИЛНИЦИ: Бременна жена е удряна в корема

03 Август 2023 | 08:54
1 коментара
Криминално
България
ВЪЛНА ОТ СИГНАЛИ ЗА НАСИЛНИЦИ: Бременна жена е удряна в корема

Само за два дни, след протестите в подкрепа на 18-годишното обезобразено момиче от Стара Загора, в Бургас помощ са потърсили три жени, подложени на домашно насилие. Едната от тях е в напреднала бременност. Четвърта е подала сигнал за побой в малките часове в сряда, посочва NOVA.

48-годишна жена и баща ѝ били пребити от съпруга ѝ в присъствието на 16-годишната им дъщеря. Насилникът е задържан за 72 часа. Обвинението, което му е повдигнато е за нанасяне на лека телесна повреда на повече от едно лице в условията на домашно насилие. Ще му бъде поискана мярка „задържане под стража”

„Колегите, отзовали се на сигнала, установили, че пострадалите са били с видими следи от наранявания в областта на  главата. Те са заявили, че са били безпричинно бити от нападателя, който е криминално проявен. тестван е за алкохол, като дрегерът е отчел 1.74 промила”. Това заяви инспектор Антоанета Тодорова от МВР- Бургас

 

„За последните два дни имаме четири случая на домашно насилие. Вчера вечерта бременна жена потърси помощ от нас. Тя вече е с подадена молба за защита по Закона за защита от домашно насилие. Очакват се мерки – ограничителни, спрямо насилника. Жената е напреднала бременност. Знаем, че тя е била физически малтретирана от съжителстващото с нея лице. Нанасяни са ѝ удари в областта на корема. Прегледана е от лекари, но не са установени някакви проблеми. Тя е добре”, посочи Искра Делчева, директор на Кризисен център за лица и деца, жертви на домашно насилие- Бургас.

„През последните два месеца случаите на домашно насилие са се увеличили драстично. Почти всеки ден имаме поне по няколко жени, които търсят помощ и закрила. Насилието е и физическо, и вербално, но напоследък физическото насилие преобладава. Най-честите мотиви за насилието са ревност, употребата на алкохол и наркотици, както и стереотипно мислене от страна на партньорите”, подчерта Женя Петрова, директор на "Център за превенция на насилието и престъпността".

Добавени коментари

Марио Асьов публикува:
03 Август 2023 | 13:23
Другите информационни медии трият коментарите за Якоруда. Явно властите окупирали града вече 20 години така нареждат. Жалко за това. Нищо няма да променят. В Якоруда никой не иска Беди, Карафеиз, Айша Х, Сабиха П., Куцузо, Пачката, Джама, Кавалов, Хърльови и подлогите им. Есен на местните избори всички до един ще бъдат изметени. Тези управници са позор за града, обградиха се само с братовчеди, комшииски назначения и щуробаджанащина. Нищо не направиха за Якоруда, за 20 г управление.. провал.. дпс им би шута, но те още се надяват... всяко начало има и край.. и вашият дойде.. това ли е елита на Якоруда, които не знаят чужд език, които са неграмотни половината съветници, които не отвориха нито едно работно място за 20 години, които ви прогонена от Якоруда да се считате по чужбина на гурбет, а те тук си крадат и за тях чужбина е Общината.. ЗА БЕДИ. О, ЗА КАРАФЕИЗ, ДЖАМА, ПАЧКАТА, ДЖЕКИ, АЙША Х. САБИХА П. - това са пиявици кърлежи които само смучат от програмите а ви хвърлят трохи

Добавете Вашия коментар

TOP