Вълна от лошо време в Гърция, туристите да следят прогнозите

05 Септември 2023 | 11:23
1 коментара
Общество
България
Вълна от лошо време в Гърция, туристите да следят прогнозите

С бърз обрат на времето в централна и северна Гърция започна седмицата.

Циклонът "Даниел" помете централна Гърция от вчера, с високи нива на дъжд и интензивна светкавична активност.

Според meteo.gr, 103 милиметра вода е паднала в Загора Пелион вчера при обилните валежи, които продължават и днес, докато системата за запис на мълнии "ZEUS" на Националната обсерватория на Атина регистрира повече от 7000 светкавици.

Синоптиците предупреждават, че жителите и туристи на централна и северна Гърция трябва да бъдат особено внимателни, тъй като се очаква "буря, която може да бъде придружена от силен вятър или градушка". Градовете Ливадия, Ламия, Волос, Лариса, Кардица, Кастория, Верия, Солун, северен Халкидики, Килкис и Драма ще бъдат основно засегнати от лошото време.

Днес, вторник, според метеоролозите, времето ще бъде променливо. На места облачно с дъждове и спорадични бури в централните и северни части на страната, с изключение на Тракия.

В останалата част на страната времето ще бъде топло, но облаците ще се появят в обедните часове на континенталния шелф. Очакват се и спорадичните планински бури.

Вчера проблеми имаше в района на град Волос, където шофьори бяха блокирани от силните валежи и освободени с помощта на пожарни коли.

В болницата във Волос, вода е навлязла в машинното отделение на сградата, в резултат на което пожарната се бори да предотврати късо съединение в електромеханичната система.

Наводнени са сгради, къщи. Центърът е потънал във вода и е непроходим. През нощта пожарната получи 12 обаждания за случаи, свързани с изпомпване на вода в по-широкия район на Волос, както и в Скиатос и Скопелос.

След извънредната среща с оперативни и служебни органи по темата за екстремните метеорологични явления, предизвикани от лошото време "Даниел", министър Василис Кикилиас подчерта, че „според метеоролозите това е екстремно природно явление“ и добави, че „необходимо е специално внимание от страна на всеки гражданин и турист“.

Добавени коментари

До ГЕРБ Якоруда публикува:
05 Септември 2023 | 22:52
Марио Асьов кмет , и посочва кметове по места. Ще купуваме и ще раздаваме. 100% победа. Без Пачки и Джами, без Бедита и Магдета, без Кюрди и Сабюнки, без Айша и Емигюла, без Кавалов и Куцуз. Маргините са с теб. Победа.

Добавете Вашия коментар

TOP