Втори ден на преговори за съставяне на кабинет

24 Ноември 2021 | 07:33
0 коментара
Политика
Втори ден на преговори за съставяне на кабинет

Продължават разговорите, водени от "Продължаваме Промяната" за изработване на коалиционно споразумение за бъдещо управление на страната.

В тях ще участват лидерите на формацията Кирил Петков и Асен Василев и експерти на останалите три парламентарно представени политически сили: "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България".

Вторият ден от преговорите е посветен на темите здравеопазване, земеделие, които ще бъдат дискутирани между 10:00 ч. и 13:00 ч. и образование и електронно правителство, за които е отделено времето след 15:00 ч. 

Първите дискусии на експертните групи във вторник бяха в ресорите "Енергетика", "Икономика", "Правосъдие" и "Транспорт". И по четирите парламентарно представените групи намериха много допирни точки.

В четвъртък трябва да бъдат обсъдени политиките, засягащи вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура.

Петък ще бъде посветен на труда и социалните грижи, туризма, националната сигурност и спорта.

Дискусиите по политиките в сферата на финансите и международни отношения ще се дискутират в събота.

Вчера президентът Румен Радев заяви, че до края на тази седмица ще стане ясно кога точно ще бъде свикано 47-ото Народно събрание. 

"Пред парламентарно представените партии има две важни задачи - първата е съставяне на правителство на базата на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на държавен бюджет. Тези задачи изискват един много добър баланс, изискват време за диалог и сближаване на позицията. Така че с оглед на тези два приоритета, аз ще свикам Народното събрание и ще разберете кога до края на тази седмица", посочи държавният ни глава. 

 

Добавете Вашия коментар

TOP