ВСС решава за съдебни шефове в Сандански и Благоевград

06 Февруари 2022 | 15:04
0 коментара
Общество
ВСС решава за съдебни шефове в Сандански и Благоевград

Висшият съдебен съвет гласува до дни кой да оглави Районен съд-Сандански. Изслушването на кандидатите Стойка Янева и Рая Манолева е на 15 февруари. И двете са завършили Югозападнаия университет в Благоевград през 1997 година. Съдийската колегия във ВСС ще събеседва с всяка от тях.

Рая Манолева е сестра на бившия икономически зам.-министър Александър Манолев, който е подсъдим за злоупотреба с европейски пари. Била е съдийка в Петрич, но в Сандански правораздава девета година.  

Стойка Янева е магистрат в същия съд от 2004 година. В момента е временен шеф, като пое мястото от Николинка Бузова, която бе командирована в Специализирания наказател съд преди близо две години. Колегите й в Сандански не желят тя да е административен ръководител, не са съгласни с с нейния стил и методи на работа. Припомняме, проблемът с Янева бе дискутирав преди Нова година във ВСС, като в него се включи активно и председателят на ВАС Георги Чолаков.

Все още не са решени кадровите въпроси, свързани с председателските места в Районен и Окръжен съд-Благоевград.

На 4 февруари изтече срок за участие в конкурса за ръководител на Районен съд, който веднъж се провали поради липса на кандидати. От ВСС все още не са обявили имената на потенциалните участници. Висящ е конкурса за шеф на окръжните магистрати. Кандидат е настоящият съдия Петър Узунов. Все още обаче се чакат резултатите от проведеното атестиране, сочат от ВСС./ е новина/

Добавете Вашия коментар

TOP