ВСС не хареса кандидати за съдебен шеф в Благоевград

18 Април 2023 | 13:16
0 коментара
Общество
Благоевград
ВСС не хареса кандидати за съдебен шеф в Благоевград

Магистратът Калина Иванова остава председател на Районен съд-Благоевград към този момент. Днес, членовете на Висшия съдебен съвет не утвърдиха нито един от кандидатствалите за поста Атанас Иванов и Гергана Симеонова. Те не успяа да убедят кадровиците с представените концепции за управление на Районния съд.

За Атанас Иванов подкрепа дадоха петима от присъствалите на заседанието днес членове. Четирима гласуваха "против". Гергана Симеонова получи доверието на трима във ВСС. Шестима не я одобриха.

Атанас Иванов е със съдийски стаж повече от 15 години. Преди да облече тогата е бил четири години юридически консултант в РВМС и в Областна администрация-Благоевград. Бил е и адвокат в Софийска колегия. Доктор по граждански процес, преподава в Правно-историческия факултет на Югозападния университет. Втората кандидатка за поста - Гергана Симеонова е с 8-годишен стаж в Районен съд-Благоевград и в Окръжния, където разглежда наказателни дела. Работила е в Областната полицейска дирекция - в секторите Вътрешна сигурност и Икономическа полиция.

Добавете Вашия коментар

TOP