Всички съдии от Районен съд - Сандански с отвод по делото за бит полицай

26 Януари 2017 | 06:44
0 коментара
Общество
Всички съдии от Районен съд - Сандански с отвод по делото за бит полицай
Всички съдии от Районен съд - Сандански се отведоха вчера за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража” на Димитър Бижев, охранител във верига казина в курортния град, който се сби със служителя в МВР Антон Шопов. Мотивът им е, че пострадалият е син на деловодителката в Районен съд - Сандански Даниела Шопова, пише struma.bg.

Незабавно от Районен съд - Сандански случаят е изпратен на ВКС за определяне на друг, равен по степен съд, който да разгледа делото за взимане на исканата мярка „задържане под стража” по внесения обвинителен акт срещу охранителя Д. Бижев.

Както БЛИЦ съобщи, екшънът се разигра на улицата зад Културния дом в Сандански, където около 11 часа на 22 януари Димитър Бижев паркирал колата си на място, обозначено за инвалиди. Нарушението било забелязано от намиращите се наблизо полицаи и служителят от сектор „Охранителна полиция“ Антон Шопов направил забележка на младия мъж, с когото били навремето съученици. Подразнен от това, Бижев му се опълчил, а полицаят му поискал документите, за да му състави акт. В това време пристигнал и бащата на Димитър - Николай Бижев, който бил повикан от близък на сина му, станал свидетел на "грозната сцена". По непотвърдена информация синът ударил няколко юмрука в лицето на униформения. Притеснен, колегата на полицая извикал втората патрулка за подкрепление. Бащата и син Бижеви бяха задържани в полицията със заповед до 24 часа, а полицаят Антон Шопов беше настанен в неврологичното отделение на болницата в Сандански с комоцио.

Първи отвод си направи съдия Иван Филчев, който е избран чрез системата за случайно разпределяне на делата. След него последва отказ и от магистрат номер едно Николинка Бузова. Вчера, малко преди приключване на работния ден, системата е завъртяла и имената на съдиите от гражданското отделение на съда. Последвал обаче отказ и от съдиите от гражданския състав - Бисерка Бакалова, Стойка Янева и Росица Калугерова.

За да се избегне всякакво съмнение за пристрастност и предубеденост по време на съдебния процес, всички съдии си правят отвод, тъй като пострадалият е син на деловодителката в Районен съд Д. Шопова, потвърди Николинка Бузова. Оттук нататък следва ВКС да определи в кой съд ще се гледа исканата мярка за налагане на най-тежкото наказание „задържане под стража” на нарушителя Д. Бижев.

Добавете Вашия коментар

TOP