Всички хубави неща в Белица се случват, когато сме заедно и усилията е обединят в името на хората

08 Декември 2022 | 15:23
0 коментара
Култура
Всички хубави неща в Белица се случват, когато сме заедно и усилията е обединят в името на хората

От 2015 – та, досега Радослав Ревански показа, че за него няма невъзможни неща и с упоритост и неотклонна работа посветена на мисията – БЕЛИЦА промени облика не само на града, но и на всяко кътче от общината. С много труд, амбиция и ентусиазъм осигури значително по-добра среда за живеене на хората и не спира да работи така, че да осигурява ресурс – финансов и морален за изпълнението на проекти, които имат местно, национално и международно значение. Това е кметът, който върна Белица на картата на България с поредица от успехи и осигурени средства за значими инфраструктурни проекти.

Наред с общата грижа по занемарената инфраструктура в цялата община до неговото встъпване в длъжността на кмет на община Белица, Ревански не забрави и културно-образователните институции. „Читалищата винаги са били средище на духовност, просвета и култура! А самодейците са хората, които работят за нас и развиват духовния ни потенциал. Те се трудят – безплатно и самоотвержено, няма празник без участието на читалището!“, напомня кметът Ревански при всяка среща с него, свързана с развитието на Белица и читалището. За това наш дълг е да благодарим за стореното, което никак не е малко: реновирана и оборудвана читалищна сграда в европейски вид 2019-2022 г., закупена нова озвучителна апаратура – 2021 г., осигурени средства за фолклорни костюми – 2022 г., осигурен основен ремонт на покрива на сградата на музея в структурата на читалището 2022 г., осигурени средства за ТВ – видео записи – 2022 г. на фолклорния ансамбъл, осигурена морална подкрепа и спокоен начин на работа между хората в институциите.

Макар и в трудни времена Ревански не спира да реализира начертаните стратегически проекти. И нека бъде пример за всеки кмет, във всяко едно населено място на България, защото всички хубави неща се случват, когато сме заедно и когато усилията ни се обединят в името на хората.
А ние няма как да не благодарим, когато знаем в какво състояние беше читалището, училището, улиците, градските паркове и градини, и още и още… Ето защо, благодарим хиляди пъти на Радослав Ревански за това, което създаде, направи и продължава да прави с обич и жар за жителите на Община Белица.

Секретар на Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ град Белица.

TOP