Всеки трети българин песимист: Не чака нищо добро от Новата година

06 Януари 2021 | 05:58
0 коментара
Общество

ветът изпрати с облекчение тежката 2020 година и посрещна Новата 2021 с надеждата за по-добри дни и победа над коронавируса. В известна степен символично първите ваксинации на много места бяха в дните около Коледа, сякаш да вдъхнат надежда по време на светлите празници, че най-лошото е отминало.

Каква очаква да бъде 2021 г. българинът?

Това се опита да разбере екипът на Dnes.bg от своите читатели в първите дни на годината, когато все още празничното настроение и честитките властваха около нас. В традиционната ни анкета участие взеха точно 1372 наши читатели.

На обратният полюс са 25% от анкетираните, които са крайни оптимисти и вярват, че Новата година ще е по-добра от 2020 година във всяко едно отношение.

Всеки десети пък (10%) смята, че годината ще започне трудно, но постепенно с наличието на ваксина и по-големият брой ваксинирани нещата ще се успокояват постепенно.

Според 16% от българите 2021 година ще бъде по-добра по отношение в борбата със заразата, но тежка икономически заради започналата криза. 9% пък очакват обратното - икономиката да тръгне нагоре, но все още ни чакат трудни дни в борбата с COVID-19.

8% от нашите читатели пък признават, че в дните около Коледа и Нова година са се наслаждавали на празниците и времето с близките хора и не са се замисляли какво ги очаква през следващите 365 дни.

Добавете Вашия коментар

TOP