Все още няма болен от коронавирус в България

03 Март 2020 | 10:20
0 коментара
Общество

12проби са заложени за днешния ден във ВМА от новоприети болни, като доста от тях са чужденци.

Това каза на редовния брифинг пред ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинска академия (ВМА) и председател на Националния оперативен щаб, цитиран от “Фокус”.

„От направените изследвания за последното денонощие всички са отрицателни. През нощта няма работени. 12 са пробите заложени във ВМА от новоприети болни. Доста чужденци – три от Франция, от Исландия, по един пациент от Германия, Румъния и Молдова“, каза още ген.-майор Мутафчийски.

„За Националната лаборатория 12 проби ще бъдат направени към днешния ден – 8 от Варна 4 Бургас. До 10 часа всички проби, които пристигнат ще бъдат заложени в днешния ден и ние ще ви дадем информация какъв е резултатът“, добави още той.

„Тази сутрин обсъждахме обстановката и с грип Б епидемията, защото това натоварва лабораториите. Те са едни и същи лаборатории, които ги обработват, както са едни и също отделенията, които ще лекуват грип Б пациентите и евентуално пациентите, които се карантинират със съмнение за коронавирус. Щаба взе отношение във връзка с усложняващата се грипна вълна от грип Б. Тя много бързо ще доведе до изтощаване на медицинските ресурси в цели области, има области, в които е въведена епидемиологична ситуация за грип Б“, обясни ген.-майор Мутафчийски.

Добавете Вашия коментар

TOP