Времето се затопля, очакват ни отново над 30°

10 Септември 2021 | 08:15
0 коментара
Общество

Днес облачността над Западна и Централна България ще се разкъсва и намалява. След обяд над много райони до предимно слънчево. Предимно облачно ще бъде над Източна България с превалявания, главно в крайните югоизточни райони. Ще духа слаб, в източните райони - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е близко до средното за месеца.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, по-често значителна. В крайните южни райони ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините

облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд над много райони до предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.

През почивните дни

валежи не се очакват. 

Затоплянето продължава. С всеки ден термометрите ще показват с градус-два по-високи стойности. Около първия учебен ден ще регистрираме максималните температури в поредното септемврийско затопляне - около и на места малко над 30 градуса.

Източник: НИМХ, Nova.bg

Добавете Вашия коментар

TOP