ВРЕМЕТО СЕ ОБРЪЩА: Първият сняг пада до дни

05 Октомври 2023 | 12:16
0 коментара
Любопитно
България
ВРЕМЕТО СЕ ОБРЪЩА: Първият сняг пада до дни

До края на седмицата температурите ще се задържат в рамките 22 до 27-28 градуса. Това са температури, които са с около 4-5 градуса по-високи нормалните за октомври, които са между 17-22 градуса. Днес се очакват есенни скучни валежи в северозападните и североизточните райони, те ще бъдат слаби. В петък се очаква по-интензивен дъжд в южните райони, информира синоптикът Петър Янков. 

По думите му събота ще бъде прекрасен ден за туризъм."Ще има повече слънце, температурите ще са от порядъка на 23 до 29 градуса. В неделя също ще бъде топло - температури от 24 до 29 градуса, но следобед ще се заоблачи. През нощта ще превалява, втората хладна вълна ще премине в понеделник и така температурите ще се понижат, като ще достигнат средните за октомври", допълни Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

За следващата седмица максималните температури ще са от 17 до 23 градуса.

"Между 16 и 20 октомври захлаждането ще бъде по-чувствително, а и по нашите планини ще превали и първият есенен сняг. В средата на второто десетдневие валежите ще бъдат по-продължителни. След това следва един по-сух период с началото на циганското лято - от 26 октомври, когато времето ще бъде по-стабилно. Утрините ще са хладни, а дните - топли и с високи температури", поясни синоптикът.

 

Петър Янков добави, че ще има и мъгли, но те ще са сутрешни и краткотрайни.

"Октомври се очертава да бъде малко по-топъл, с по-малко валежи от нормалните климатични норми. Няма нищо необичайно. На 3-4 години се случва октомври да е толкова топъл месец", категоричен е той.

Добавете Вашия коментар

TOP