Времето през уикенда: Слънце, но и захлаждане с нова порция дъжд

08 Април 2022 | 18:06
0 коментара
Любопитно
Времето през уикенда: Слънце, но и захлаждане с нова порция дъжд

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 7°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В събота ще бъде слънчево, късно след обяд над западните райони ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен югозападен вятър, който вечерта в Северозападна България ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Топло, с максимални температури между 22° и 27°, в София - около 22°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април - след обяд ще започне да се понижава.

Над Черноморието

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-24°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. 

Над планините

Над планините ще бъде слънчево, след пладне над масивите от Западна България ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен, по билата - и силен, югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 16°, на 2000 метра - около 9°. 

В неделя

През нощта срещу неделя облачността над цялата страна ще се увеличи. Още сутринта на места в Западна България ще превали. Около и след обяд валежи ще има и в централната и източната част от страната, в отделни райони ще са временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевици. Вятърът навсякъде ще се ориентира от северозапад, в източните райони - от север, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Температурите значително ще се понижат и към 14:00 ч. ще са от 10°-12° - в Западна, до 18°-20° - в Източна България. 

През нощта срещу понеделник в източната половина от страната все още ще превалява. В понеделник ще е ветровито, над Западна България облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево, а над Източна ще се задържи значителна, на отделни места - със слаби превалявания. Хладно, с минимални температури между 2° и 7° и максимални - между 10° и 15°.

 

Добавете Вашия коментар

TOP