Времето през август: Очакват ни температури от 13 до 40 градуса

01 Август 2023 | 07:47
1 коментара
Общество
България
Времето през август: Очакват ни температури от 13 до 40 градуса

Тази година през август се очаква средните температури да бъдат около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 18  и 24 градуса, а за планините – между 13 и 17 градуса.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 13 и 18 градуса, а най-високите – между 35 и 40 градуса. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

В по-голямата част от страната месечната сума на валежите през август ще е около нормата, която за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – между 20 и 35 л/кв.м, а за планинските райони – от 50 до 80 л/кв.м.   

.
Източник: БТА/НИМХ

През първата половина от месеца ще бъде предимно слънчево. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, но валежи ще има на малко места, ще бъдат с петнист характер и краткотрайни. По-голяма е вероятността за такъв тип валежи около 5-6-и и около 10-и август. Те ще бъдат последвани и от краткотрайно относително захлаждане.

През втората половина от месеца температурите в по-голямата част от страната се очаква да бъдат по-високи от обичайните, както и да е предимно слънчево и сухо, почти без валежи. 

Източник: БТА 

Добавени коментари

Марио Асьов публикува:
01 Август 2023 | 20:26
Другите информационни медии трият коментарите за Якоруда. Явно властите окупирали града вече 20 години така нареждат. Жалко за това. Нищо няма да променят. В Якоруда никой не иска Беди, Карафеиз, Айша Х, Сабиха П., Куцузо, Пачката, Джама, Кавалов, Хърльови и подлогите им. Есен на местните избори всички до един ще бъдат изметени. Тези управници са позор за града, обградиха се само с братовчеди, комшииски назначения и щуробаджанащина. Нищо не направиха за Якоруда, за 20 г управление.. провал.. дпс им би шута, но те още се надяват... всяко начало има и край.. и вашият дойде.. това ли е елита на Якоруда, които не знаят чужд език, които са неграмотни половината съветници, които не отвориха нито едно работно място за 20 години, които ви прогонена от Якоруда да се считате по чужбина на гурбет, а те тук си крадат и за тях чужбина е Общината.. ЗА БЕДИ. О, ЗА КАРАФЕИЗ, ДЖАМА, ПАЧКАТА, ДЖЕКИ, АЙША Х. САБИХА П. - това са пиявици кърлежи които само смучат от програмите а ви хвърлят трохи

Добавете Вашия коментар

TOP