Време е за опера! Наближава дългоочакваната „Лятна оперна вечер на открито“ на централния площад в Банско

11 Юли 2022 | 18:15
3 коментара
Общество
Време е за опера! Наближава дългоочакваната  Лятна оперна вечер на открито  на централния площад в Банско

Наближава дългоочакваната „Лятна оперна вечер на открито“ на централния площад в Банско.

Само след седмица, на 16 юли, ще видим прочита на Камерна опера Благоевград на една от най-великите комедийни опери – „Дон Паскуале“ на Гаетано Доницети. Тя е определяна от критиците като майсторска опера в стила и традицията на “комедия дел арте”. Представена пред публика за първи път, на 3 януари 1843 г. в „Зала Вентадур“ в Париж, „Дон Паскуале” е опера с безброй интерпретации и представления по цял свят, запазила популярността и актуалността си и днес.

Режисьорът Станислав Кимчев и солистите на Камерна опера Благоевград – Пламен Кумпиков (Дон Паскуале) Теодора Петрова (Норина), Венера Мелеки (Норина) Георги Димитров (Малатеста) Юрий Николов (Ернесто) ще ни представят, как би изглеждала „Дон Паскуале” в епохата на 20-те години на миналия век, времето на „Великият Гетсби” и „Панаир на Суетата”.

Оркестърът на Камерна опера Благоевград с концертмайстор Стоил Богданов е под диригентството на Маестро Красимир Топалов.

Добавени коментари

Обикновен банскалия публикува:
12 Юли 2022 | 08:18
Приятели! Аз съм обикновен жител на Банско. Какво да кажа за Мацурев? Помага! Добър човек! По време на ковида ни намери антибиотик, даде ни го безплатно. Добро е момчето, Банско го обича.
Банско е ГЕРБ! публикува:
11 Юли 2022 | 20:23
Приятели на Банско! Ние сме ГЕРБ! Ние сме СИЛА! Ние сме МОЩ! Ние мачкаме врага! Да покажем на врага нашата сила! Да подкрепим нашия обичан от всички лидер Мацурев! Нека злословниците да замлъкнат! Нека силата на нашите слова ги сломи! Мацурев, най добрият избор на банскали! Банскали подкрепят Мацурев, защо? Ами защото: милиони за общината! милиони за помощи! дарения по време на КОВИД! храна за нуждаещите се! помощи за църквата! Острият тон на Мацурев в Парламента не остана незабелязан и врагът в червена пелерина го наричаше "Македонската поразяваща уста"! Защото въпросите му бяха неудобни, защото бяха разобличаващи комунистите, защото защитаваше с хъс Банско! Мацурев - 100 процента победа!
Любопитко: публикува:
11 Юли 2022 | 19:29
Вярно ли е,че резервен артист на Пламен Кумпиков ще бъде Мацурко? Той е добър артист и може да влезе в кожата на Дон Паскуале!

Добавете Вашия коментар

TOP