Вратарят Г. Георгиев изпадна от националния отбор след левашката грешка на лудия мач в Благоевград

29 Септември 2021 | 08:51
0 коментара
Спорт

След левашката грешка за 2:2 на лудия мач „Пирин“-„Черно море“ в понеделник вечерта бившият страж на орлетата и настоящ на моряците Георги Георгиев изпадна от националния отбор и на мястото му бе привикан капитанът на „Арда“ Иван Караджов за световните квалификации срещу Литва и Северна Ирландия съответно на 9 и 12 октомври. Причината за спешната рокада с кресналията обаче не е гафът на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград на проектотитуляря в селекцията на Ясен Петров, а контузията, заради която напусна принудително терена скоро след изравнителното попадение на Преслав Йорданов. Авторът на гола, който влезе в игра малко преди вратарския подарък, прибра шампанското за играч на мача с 53.85 процента от фенския вот и с  внушителна разлика пред втория Виктор Попов. Защитникът на варненци събра 15.38 на сто от гласовете.

Пиринските ултраси на няколко пъти реагираха гневно срещу решенията на мениджъра Уорън Фийни кога да посегне към резервната скамейка и на кого да се довери. С дюдюкания бе посрещната смяната бек за бек на силно игралия дебютант Христофор Хубчев с Юлиян Попев в момент, когато домакините изоставаха в резултата. Доста по-рано се очакваше да се отлепи от пейката Пр. Йорданов. Недоумение предизвика и оставането в съблекалнята на Петър Занев след само едно полувреме. Северноирландският наставник обясни след двубоя, че Занев е бил болен два дни преди мача, а на Хубчев липсвала игрова подготовка в трите седмици след раздялата с „Левски“. Нескритото задоволство на Фийни от поведението на неговите избраници провокира нова порция остри нападки срещу него.

„От що си доволен, че цяло първо полувреме нямаше три поредни точни паса, отделен въпрос са липсата на положения. Дойде измисленият червен картон и второто полувреме, вместо да не им дадем да минат центъра, моряците имаха по-чисти положения от нашия отбор“, написа един от привържениците.

„Ако от това си доволен, дано президентът на клуба не е доволен и ти по най-бързия начин да бъдеш скоропостижно уволнен, без неустойки, без нищо“, допълва друг.

„Щом вече се радваме на равенство, нямам думи. С тези играчи трябва да сме поне в първите 5”, заключава трети.


Играчът на мача Пр. Йорданов

За хвърлените бутилки на терена от трибуните дисципът на футболната централа глоби благоевградския клуб с 2000 лв., добави и хилядарка за обидните и нецензурни скандирания по адрес на БФС.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP