Волен Сидеров: Съдят ме, за да не се кандидатирам за президент

11 Юни 2015 | 16:56
0 коментара
Политика
Волен Сидеров: Съдят ме, за да не се кандидатирам за президент

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров определи делото за хулиганство на летището във Варна срещу него като политическа поръчка, чиято цел е да му попречат да се кандидатира за президент догодина.

Днес той дойде за пръв път в Съдебната палата, при това с всичките депутати от парламентарната си група и остро критикува прокуратурата, съда и МВР. Според него делото, на което е призован като обвиняем, е "скалъпено и медийно", съобщава БНР.

По време на полет на 6 януари 2014 г. лидерът на партия "Атака" започнал словесна разправа с френския културен аташе Стефани дьо Мортие, защото я помислил за терористка. Както Клуб Z писа, това му съждение се базирало на това, че говори чужди езици.

Сидеров изрази възмущението си от френския посланик и от представителката на посолството. Той се оплака, че Стефани дьо Мортие го е обидила, обидила и значката на "Атака" и идеите на "Атака", после отказала да каже коя е, когато поискал от нея да се легитимира. На практика призна казано от друг свидетел по делото, че я нарекъл терористка.

Сидеров влезе в директен сблъсък с прокурор Зорница Таскова, която отрече да има политическа намеса във формирането на обвинителния акт. По обяд съдът даде кратка почивка, за да бъде издирен един от основните свидетели по делото - Димитър Бахнев, за когото свидетелка разказа, че групата на Сидеров е удряла и ритала в самолета след кацането на летище Варна.

С днешното си явяване пред съда националистическият лидер обясни желанието си да види в очи хората, които твърдели, че е хулиганствал в самолета, а после на летището, както и че е ударил по лицето полицай. Той обясни, че това нямало как да стане, тъй като полицаят бил доста висок и тежал над 130 килограма. Самият полицай днес не беше в съдебната зала.

Във връзка с президентския вот през 2006 г. Сидеров отново имаше сблъсък с Темида. Той заяви, че ако тогава не бил съден, можело да спечели на втория тур срещу Георги Първанов. Тогава лидерът на "Атака" беше оправдан по инцидента на магистрала "Тракия".

Подобно е и очакването за изхода и на този процес, прогнозира БНР.

Добавете Вашия коментар

TOP