Водолази търсят тялото на изчезналия Янек в язовир

19 Август 2020 | 15:03
0 коментара
Криминално

Водолази с лодки издирват изчезналия Янек Миланов от Дупнца в язовир Дяково. Дупничанинът е в незивестност от 18 денонощия.

Окръжна прокуратура - Кюстендил образува досъдебно производство за отвличане по случая с Янек Миланов. Наблюдаващ прокурор е Бойко Калфин от Окръжна прокуратура - Кюстендил, но той не желае да коментира случая, докато не се съберат достатъчно доказателства.

13 дни без следа! 43-годишният Янек обявен за общодържавно издирване

"Образувано е досъдебно производство за отвличане 9 дни след случилото се. Тогава са предоставени данни от разследващите органи в Окръжна прокуртура - Кюстендил", заяви говорителят на Окръжна прокуратура прокурор Мариана Сираков.

Джипът на Васил Капланов -Каплата, спряган за съпричастен с изчезването на Янек, е иззет още в първите дни на разследването и е оставен на отговорно пазене в двора на РУ - Дупница за извършване на криминалистична експертиза.

В деня на изчезването си: Янек получил снимка от гроба на родителите си

Миналата седмица е правен и повторен обиск в апартамента на Васил Капланов. Той е викан и на разпит в полицията в Дупница. Съпричастността на Васил Капланов към изчезването на Янек Миланов се базира на показания на съседи в блока, които твърдят пред разследващите, че във вечерта на изчезването му - 31 юли 2020 г., Янек е пристигнал отнякъде с лекия си автомобил, хвърлил ключовете на масата, където са седели съседите пред блока, и им казал, че отива на среща с Капланов, но не се върнал.

Не е ясно дали наистина се е качил в джипа на Каплата и ако е, дали насила, или доброволно. Камерите на общината са засекли джипа на Васил Капланов да излиза от града по посока Крайници, пише struma.bg.

Междувременно Братът Марио Миланов призова главният прокурор Иван Гешев да дойде в Дупница, за да се запознае лично със случая и да предприеме всичко необходимо по разследването.

С видеообръщение Марио Миланов отправи апел към институциите с молбата да се действа максимално ефективно за откриването на 43-годишният Янек, който изчезна в нощта на 31 юли, а последно е видян в джипа на бившия гард на Братя Галеви – Васил Капланов-Каплата.

Добавете Вашия коментар

TOP