Водещата в страната лаборатория „Рамус” откри манипулационна и в кв. „Струмско”

18 Януари 2023 | 13:59
0 коментара
Общество
Водещата в страната лаборатория  Рамус” откри манипулационна и в кв.  Струмско”

„Водещата в страната лаборатория „Рамус” откри манипулационна и в кв. „Струмско”, предаде репортер на Pirinsko.com

Вярна на традицията да е водеща лаборатория в страната, „СМДЛ Рамус“ ООД е единствената частна лаборатория, която разполага с последно поколение секвенатор за сложни и изключително точни генетични анализи, които дават възможности за диагноза на вродени заболявания, чревен и вагинален микробиом, прецизна диагностика на вирусни и бактериални инфекции, уникални генетични маркери за злокачествени заболявания.

Материал за изследване може да бъде оставен вече и в манипулационната в кв. „Струмско” – Благоевград.

„СМДЛ Рамус” с разкриването на 17.01.2023 г. на манипулационната в квартал „Струмско” ще се радва да осигури на жителите на квартала възможност за извършване на точни и бързи профилактични и диагностични изследвания, да осигури добра диагностика и качество на живот.

Очакваме ви в манипулационната в гр. Благоевград – кв. „Струмско”, ул. „Огражден” 7, всеки делничен ден от 7,30 до 14.30 часа.

В манипулационата в гр. Благоевград в кв. „Струмско” ще се извършва целият набор изследвания по здравна каса и ще се предлага широк набор от стандартни и диагностични пакети: пакет детска ясла и градина и детска профилактика, ориентиран към най-малките ни пациенти, пакет спорт и здраве и пакет профилактика, насочени към млади и активни хора, пакет регистриране на бременност и проследяване на бременността към бременни жени, пакет трета възраст, насочен към хората от третата възраст, както и пакети, ориентирани към социално значимите заболявания: пакет метаболитен синдром, пакет остеопороза, пакет диабет, пакет кардиологични заболявания, пакет онкологични заболявания и др. Ще се предлага и широк спектър от изследвания, в това число и високоспециализирани за диагностика на редица редки заболявания. Тук ще се взема кръв за изследване и на хормони, туморни маркери, витамини и метаболити, токсини и нива на медикаменти във връзка с клинични изпитвания.

СМДЛ "Рамус“ е създадена през далечната 2001година, като още при откриването е фокусирана към осигуряване на качествена и точна диагностична и консултативна помощ до всеки пациент, лекар и здравно заведение, независимо от неговия адрес в страната. Така през годините се разкриват множество лаборатории и манипулационни в цялата страна. Към днешна дата в голямото семейство на „СМДЛ Рамус“ ООД се включват повече от 250 манипулационни, разположени на територията на цялата страна, и повече от 30 лаборатории във всички областни градове.

От вчера, 17.01.2023 г., към тях се присъедини и новооткритата манипулационна в един от най-големите и стари квартали на Благоевград – квартал „Струмско”.

В момента „СМДЛ Рамус” е единствената изцяло българска частна лаборатория, акредитирана по медицински стандарт ISO 15189:2020. Лаборатории „Рамус” участват във всички национални системи за външна оценка на качеството, както и в английска и немска международна система.

Лабораторията е акредитирана и като база за обучение на студенти по специалност медицинска лаборант, специализация на лекари, биолози и химици по специалностите клинична лаборатория, клинична лаборатория, клинична вирусология и медицинска паразитология.

Лабораторията разполага с апарати за хематологични изследвания, с биохимичен анализатор от най-висок клас, един от първите на територията на страната ни, като точността на изработените проби и подадените резултати са под ежедневен контрол и на европейски представители на фирмата производител, с апарат за коагулация и апарат за определяне на електролитите в човешкия организъм. Лабораторията разполага и  с HB§L анализатор, който показва растежните фази на бактериите от стъпката на посявката в специфични културелни бульони, показвайки крива на растежа в реално време и количествен резултат за броя на бактериите. За допълнителен анализ на микробиологичните проби централната лаборатория в град София разполага с най-съвременна апаратура за идентификация и антибиограма, включително уникален MALDI-TOF апарат.

TOP