Водачът на „БСП за България” в Кюстендил: Демографският въпрос спешно трябва да стане държавен приоритет

15 Май 2024 | 08:28
0 коментара
Политика
Кюстендил
Водачът на  БСП за България” в Кюстендил: Демографският въпрос спешно трябва да стане държавен приоритет

От овощна градина, известна с плодовете си, Кюстендилският край е превърнат в нетен вносител на хранителна продукция – трябва да възстановим управлението на държавата, заяви бившият шеф на фонд „Земеделие” Николай Каварджиклиев

„Демографският въпрос спешно трябва да стане държавен приоритет, защото от него тръгват много от проблемите в държавата. И БСП постави този въпрос категорично”. 

Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Кюстендил Николай Каварджиклиев на среща в най-малкото, но по думите на местните хора, най-красиво село Крайни дол. Заедно с него в разговора се включиха председателят на социалистите в Кюстендил Милчо Христов, кметският наместник на Крайни дол Борислав Тасков, социалисти, местни хора.

„Нашата цел е да се грижим за хората – от най-малкото село до големия град, да предлагаме такива политики, с които да намалим социалните неравенства, разликата между най-бедните и най-богатите да бъде силно скъсена. Защото богата държава с бедни хора не можем да постигнем”, каза още водачът на листата на „БСП за България” в Кюстендил. 

„Някои казват „Следвай парите”. Истината е, че парите следват политиката. Ако предлагаш правилната политика – парите сами ще дойдат, защото те търсят сигурност, предсказуемост, ясна рамка. Тогава ще дойдат и инвеститорите”, каза още Николай Каварджиклиев  в разговора с хората за обезлюдяването на българските села. 

Николай Каварджиклиев, който е бивш шеф на Държавен фонд „Земеделие”, подчерта: От една прекрасна овощна градина, известна с плодовете си в целия свят, Кюстендилският край е превърнат в нетен вносител на хранителна продукция. Ако в България се случи продоволствена криза, държавата има ресурс да изхранва населението само 3 месеца. Това – заради системното унищожаване на българското земеделие”. 

Преди това водачът на листата на "БСП за България" разговаря и с хората в Пиперков чифлик по време на традиционния събор.

„Трябва да възстановим управлението на държавата. Докато беше в управлението БСП показа, че държавата може да бъде добър стопанин”, посочи водачът на листата на „БСП за България”. На тези избори коалицията е с номер 24 в интегралната бюлетина.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP