Внукът на Никола Вапцаров стана зам.-кмет на община „Младост“ в Столицата

02 Януари 2017 | 18:25
0 коментара
Общество
Внукът на Никола Вапцаров стана зам.-кмет на община  Младост  в Столицата

Внукът на поета Никола Вапцаров стана зам. кмет на община „Младост“. 32-годишният Никола Вапцаров, който бе кандидат за депутат от Пиринско, е част от екипа на новоизбрания кмет Десислава Иванова, която спечели балотажа срещу кандидатката на ГЕРБ Мария Илиева. 43-годишната софиянка, която бе лидер на протестите срещу застрояването в градинките на големия столичен квартал, бе издигната от инициативен комитет, подкрепен от партия „Нормална България“ на ексдепутата от БСП Георги Кадиев. 

Никола Вапцаров е национален координатор на новата партия и това обяснява новото му амплоа. Той е назначен за зам. кмет по управление на общински имоти и регистрация на търговски дружества. 

От няколко месеца Н. Вапцаров е женен за дългогодишната си приятелка, с която ще посрещне Нова година в Банско - града на предците му. Дядо Борис е брат на поета Никола Вапцаров. Баща му Никола е бил дипломат и посланик в Канада по времето на Тодор Живков. Никола Вапцаров-младши се пробва в политиката първо като съветник на БСП депутата Кристиан Вигенин, след това участва като независим кандидат за депутат от Пиринско, но пожъна скромен резултат, а сега е в авангарда на партия „Нормална България“. 

Семейството му води дългогодишна съдебна битка с претенции за собственост върху музея на Вапцаров в Банско, която все още не е решена. Покрай имотния спор Никола Вапцаров-младши заведе дело за клевета срещу кмета на община Банско, което също е висящо. Струма

Добавете Вашия коментар

TOP