Внимание! Тунелите на Е-79 опасни за живота и здравето на пътуващите

03 Август 2022 | 10:37
2 коментара
Общество
Внимание! Тунелите на Е-79 опасни за живота и здравето на пътуващите

Тежки проблеми в тунелите по протежението на главен път Е-79 и съоръженията в Кресненското дефиле са установени по време на инспекция. Проверката е извършена от Европейския център за транспортни политики, АПИ, и служители от "Националната полиция".

Има различни дефицити и тежки проблеми в тунелите. Всички те представляват пряка опасност за живота и здравето на хората, категорични са от ЕЦТП. 

В тунел "Железница", където преди няколко дни стана челен сблъсък и двама души пострадаха, липсва осветление, а светлоотразителите по стените са толкова замърсени, че светлоотразителността им е нулево.

Освен това липсва маркировка, а крайните линии също нямат светлоотразителност заради натрупания върху тях дебел слой прах, който очевидно не е почистван никога, въпреки, че от ОПУ-Благоевград твърдят, че това се прави поне веднъж годишно. Всичко изброено на практика отнема нормалната възможност на участниците в движението да се ориентират и да имат адекватно поведение.

Тунелът при симитлийското село Крупник е в малко по-добро състояние, като там поне пътната маркировка отговаря на нормативите. Друг е въпросът, че осветлението, макар и работещо, е извън нормите, също както и светлоотразителите по стените, констатираха от ЕЦТП. /Е новина/

Добавени коментари

hristov публикува:
03 Август 2022 | 20:09
САМО МАНТИНЕЛА МЕЖДУ ЛЕНТИТЕ ЩЕ НАМАЛИ ПТП!!!
Държава публикува:
03 Август 2022 | 19:27
Защо винаги в тая държава се чака да стане инцидент и тогава да търсят проблеми и виновни? Те са мили тунела ама на хартия и някой си е взел парите в джоба.Проверки и затвори това ще ни оправи!

Добавете Вашия коментар

TOP