ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Преди голямото пътуване: Не рискувайте с летни или износени гуми

19 Декември 2015 | 10:03
0 коментара
Общество
ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Преди голямото пътуване: Не рискувайте с летни или износени гуми

По време на коледните и новогодишни празници възникват специфични опасности за тежки пътни злополуки, предупреждават от МВР. Шофирането в нетрезво състояние след употреба на големи количества алкохол в празничните нощи от водачи и пешеходци е основна причина за поредица злополуки с жертви и ранени в този период през последните години. Потърпевши са най-вече пътниците, съгласили се лекомислено да бъдат возени от пияни и неправоспособни шофьори.

От полицията съветват при дълги пътувания винаги водачите да са добре отпочинали, да се избира светлата част на денонощието и да се прегледа изправността на автомобила, пише "Стандарт".

Въпреки липсата на сняг, от полицията предупреждават да не се рискува да се пътува с летни или износени гуми. Препоръчително е в багажника да носите вериги за сняг.

Заради очакваните задръствания и натоварване по основните пътни артерии съветите са да зареждате повече гориво, да се снабдявате с храна и напитки за вас и пътниците.

От МВР напомнят, че е задължително да използвате обезопасителните системи в автомобила, както и че е задължително да го управлявате с включени светлини дори и през светлата част на денонощието.

Добавете Вашия коментар

TOP