ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Мокри и хлъзгави са пътните настилки в Пиринско! Възможно е свличане на земни маси в района на Кресненското дефиле и прохода "Предел"

12 Март 2016 | 08:34
0 коментара
Общество
ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Мокри и хлъзгави са пътните настилки в Пиринско! Възможно е свличане на земни маси в района на Кресненското дефиле и прохода Предел

Мокри и хлъзгави са пътните настилки в Благоевград и региона, съобщи репортер на Pirinsko.com.

През изминалата нощ в пътното управление са постъпили два сигнала за свлякла се скална маса в района на прохода „Предел“, която след получаването на информацията е била отстранена от пътното платно.

Към момента в Благоевградска област няма новообразували се свлачища или паднала скална маса която да затруднява движението. Не са въведени и ограничения за движението по основните пътни направления.

Трафикът по АМ „Струма“, Главен път Е -79 и второкласен път – 19 е нормално интензивен. По натоварено е движението по булевардите и кръстовищата в областния център, тъй като днешния съботен ден е официален работен.

Ремонтни дейности и временна организация на движението има по третокласен път - 108 Кресна-Кулата-Петрич от км 0+000 до км 2+550. Във връзка с изпълнение на превантивен ремонт за възстановяване на настилката движението на пътните превозни средства с маса с товар над 12 тона е забранено и е пренасочено по обходен маршрут, с краен срок до 18.00 часа на 29 март.

От Областно пътно управление и ОД на МВР - Благоевград припомниха, че заради интензивните валежи от дъжд през изминалите дни и очакваните нови такива днес опасността от падащи камъни остава повишена в района на Кресненското дефиле и „Предел“. Шофьорите трябва да карат внимателно в тези участъци и ако видят паднали камъни по пътното платно да сигнализират на органите на реда или на тел.112.

Добавете Вашия коментар

TOP