ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Мокри и хлъзгави са пътните настилки в Пиринско! Повишено внимание за свличане на земни маси в района на Кресненското дефиле и прохода "Предел"

03 Май 2016 | 08:30
0 коментара
Общество
ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Мокри и хлъзгави са пътните настилки в Пиринско! Повишено внимание за свличане на земни маси в района на Кресненското дефиле и прохода Предел

Почти в цялата благоевградска област вали дъжд. Пътните настилки са мокри и хлъзгави, съобщи репортер на Pirinsko.com.

Въпреки интензивните валежи от дъжд през изминалата нощ не са регистрирани тежки инциденти по основните пътни артерии в областта. Дежурният служител в пътното управление посочи, че поради очакваните нови значителни по количество валежи днес, шофьорите трябва да карат внимателно в района на Кресненското дефиле и прохода „Предел“, тъй като опасността от падащи камъни там е повишена.

Към този час на деня трафикът по автомагистрала „Струма“, Главен път Е – 79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев е нормално натоварен.

От Областно пътно управление информираха, че около 04.00 часа тази сутринта е бил регистриран сигнал за паднали камъни в Кресненското дефиле, които са били отстранени от пътя в рамките на един час, като за момента не е получавана информация за нова паднала кална или скална маса, която да затруднява движението по пътищата. 

Дежурният служител каза още, че от тяхна страна периодично се извършват огледи по пътната мрежа във връзка с възможността от срутвания, като целта е да се предотвратят ситуации, които да затрудняват движението или да застрашават живота и здравето на водачите на всички видове превозни средства.

Временно е въведено ограничение за движението на ТИР - ове с тегло над 12 тона по третокласен път - 108 Кресна-Кулата-Петрич от км 0+000 до км 2+550. Причината е, че по пътя се извършва превантивен ремонт за възстановяване на настилката.

Тежкотоварните автомобили се пренасочват по обходни маршрути. Крайният срок за приключване на ремонтните дейности е до 18.00 часа на 10 май. 

От Областно пътно управление и ОД на МВР - Благоевград апелират към шофьорите да карат с включени светлини и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, за да бъдат предотвратени евентуални пътни инциденти. 

Добавете Вашия коментар

TOP