ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Мокри и хлъзгави са пътните настилки в област Благоевград

28 Ноември 2018 | 07:37
0 коментара
Общество

 Мокри и хлъзгави са пътните настилки в областта, възможни са заледявания по усойните места, съобщи дежурният служител в Областно пътно управление-Благоевград.

Заледените участъци се опесъчават.

С нормална интензивност се осъществява трафикът по главен път Е-79, второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев и АМ „Струма“ в участъка от областта. Няма регистрирани тежки пътни инциденти през изминалата нощ по пътищата, които са част от републиканската пътна мрежа.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в района на Кресненското дефиле и прохода Предел, поради повишена опасност от падащи камъни.

От Областно пътно управление и КАТ - Благоевград отправят апел към водачите на моторни превозни средства да шофират внимателно, съобразявайки се с пътната обстановка и метеорологичните условия, като спазват дистанция.

В по-голямата част от Южна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

Днес в Северна България и високите полета ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. В сутрешните часове в североизточните райони все още ще вали дъжд при отрицателни температури и ще се образуват поледици и обледеняване на проводници.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за ноември – от север бързо ще се повишава.

Ще духа умерен, в Източна България силен до бурен вятър от север-североизток и в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. Застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната температурите ще са с обратен денонощен ход.

През нощта срещу четвъртък снеговалежите ще продължат, значителни ще са в Южна България и там ще се образува снежна покривка с изключение на крайните югозападни райони.

Над планините ще е облачно, ще вали сняг. По старопланинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще застудява и на 1200 метра максималната температура ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 5°.

В Благоевград максималната температура днес ще бъде 8°, а минималната -1°, в Банско 9°/3°, Симитли 12°/3°, Гоце Делчев 12°/6°, Сандански и Петрич 11°/4°.

Добавете Вашия коментар

TOP