Внимание: РЗИ - Благоевград глобява неваксинирани и пред заведенията

27 Октомври 2021 | 12:25
0 коментара
Общество
Внимание: РЗИ - Благоевград глобява неваксинирани и пред заведенията

След вчерашното заседание на Областния щаб срещу коронавируса в Благоевград, свикано от губернатора Николай Шушков, той и директорът на РЗИ-Благоевград лаконично обявиха пред медиите, че към момента няма нужда от извънредни мерки. Отчетоха обаче, че Благоевград е на четвърто място по брой заразени в страната.

Здравният шеф Калоян Калоянов се похвали с опашките пред инспекцията от чакащи за ваксиниране. Има налични от всички препарати, включително и от едноразовата ваксина на "Янсен", каза Калоянов.

Той не скри задоволството си от повишения с 30 процента ръст на желаещи да се имунизират. Днес това са направили 660 души.

"Заетите легла са 344, което включва и 12 легла на интензивно лечение. Въпреки това място за паника няма. Най-натоварена в областта е МБАЛ-Благоевград със 105 заети легла, на второ място е Югозападната болница с 93. Има вероятност да се разкрие още едно отделение", обяви Калоян Калоянов.

Той подчерта, че без зелени сертификати няма да се допускат клиенти на заведения, които сядат и на откритите тераси и маси в тях.

Добавете Вашия коментар

TOP