Внимание пешеходци! Улиците в Благоевград остават с изтрити „зебри” до пролетта

21 Октомври 2022 | 10:55
2 коментара
Бизнес
Внимание пешеходци! Улиците в Благоевград остават с изтрити  зебри” до пролетта

Благоевградската фирма „Биспуд” ЕООД на Костадин Терзиев спечели във ВАС делото срещу Община Благоевград, която я отстрани от обществената поръчка за полагане на хоризонталната пътна маркировка по пътищата и уличната мрежа на общината за 2022 г., 2023 г. и 2024 г. с прогнозен бюджет от 550 000 лв. без ДДС.

Фирмата, която до момента боядисваше пешеходните пътеки в общината, успя да убеди последователно първо Комисията за защита на конкуренцията, а после и магистратите, че победителят в поръчката – софийската „Битулайт“ ООД с управители Антон Тасков и Александър Тавралийски, е дал нереално ниски цени за монтаж на термопластичните символи и информационните знаци. Решението на КЗК, с което се съгласи и ВАС, е преписката да се върне в Благоевград за продължаване на процедурата от етап ново разглеждане от оценителната комисия на техническото предложение на участващите в процедурата фирми. Наложените финансови санкции на община Благоевград от двете инстанции са съответно 2850 лв. и 2000 лв. за разноски на „Биспуд” ЕООД в производството.

Аналогично съдебно решение се очаква и по отношение на другата отстранена фирма – дупнишката „Мегаинвест-холд“ ЕООД с управител Цветан Цветанов и собственик Николай Нанков от Варна, която също спечели делото в КЗК.

Заради жалбите на двете фирми всъщност тази есен благоевградските деца за пръв път тръгнаха на 15 септември на училище само със спомени от миналата година къде приблизително се намират пешеходните пътеки около сградата, за да се опитат да минат безпрепятствено по свръхнатоварените от автомобили тесни благоевградски улици. Уличната маркировка отдавна е изтрита, а заради продължаването на процедурата по избор на изпълнител и идващата зима, когато такива ремонти са невъзможни, се очертава най-рано следващата пролет да може да започне възстановяването на „зебрите“ и останалата пътна маркировка./Струма/

Добавени коментари

Тошко публикува:
21 Октомври 2022 | 17:39
Илкоооо, де свърши нещо.
123 публикува:
21 Октомври 2022 | 12:44
Неосветене улици, липса на маркировка и бездомни кучета,града ни заприлича на джунгла и си е изпитание да излезеш вечер.Време е кмета и неговите екипи и да заработят поне малко

Добавете Вашия коментар

TOP