ВНИМАНИЕ! Отново ще бъде слънчево и горещо, максималните температури ще са между 34° и 39°

10 Август 2017 | 07:31
0 коментара
Общество

Днес отново ще е слънчево и горещо. В следобедните часове над планините и в североизточните райони ще се развива купеста облачност, но превалявания са малко вероятни. Максимални температури между 34° и 39°. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца – слабо ще се понижи.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб, по високите части до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра – около 19°.

В Благоевград максималната температура днес ще бъде 36°, а минималната 20°, в Банско 32°/19°, Разлог 34°/20°, Симитли 39°/23°, Гоце Делчев 37°/20°, Сандански и Петрич 38°/23°.

 

От НИМХ препоръчват да се следят прогнозите и да се действа според съветите на властите. Все пак трябва да имате едно наум пък за края на седмицата. 

В събота срещу неделя се очаква значително понижение на температурите поради нахлуването на студен атмосферен фронт. В неделя температурите ще паднат до 20-22 градуса в западните райони на страната.

Всъщност, при голямата разлика в температурите, която се получава при въздушната маса, която е пред този фронт, който очакваме и сега, високите температури преди това, горещата въздушна маса и идващия в тила на фронта студен въздух – се получават екстремни метеорологични явления. 

Но това не е нещо, което не се е случвало в нашата страна досега.

Добавете Вашия коментар

TOP