ВНИМАНИЕ! Мъгла и падащи камъни има в района на Кресненското дефиле, прохода „Предел“ и Добринище

09 Октомври 2016 | 08:35
0 коментара
Общество
ВНИМАНИЕ! Мъгла и падащи камъни има в района на Кресненското дефиле, прохода  Предел  и Добринище

Мъгла намалява видимостта по част от пътищата в област Благоевград, пътните настилки са сухи и нормално проходими. Това съобщи за „Фокус“ дежурният в Областно пътно управление – Благоевград.

По думите му към този час на деня трафикът по АМ „Струма“, Главен път Е – 79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев е нормално интензивен. През изминалата нощ няма регистрирани тежки пътни инциденти по основните артерии за движение в региона.

Опасност от падащи камъни има в района на Кресненското дефиле, прохода „Предел“ и Добринище. Ограничено е движението на моторни превозни средства на третокласен път 1903 в участъка между второкласен път 84 Якоруда - Разлог и второкласен път 19 Добринище - Гоце Делчев, поради реконструкция на моста над река Места. Двупосочно движение в една пътна лента се извършва на третокласен път 198 Гоце Делчев - Катунци - Петрич при км 38+380 край село Горно Спанчево, тъй като дясното платно за движение е подкопано, заради разрушена подпорна стена с дължина 15 метра. Двупосочно движение в една пътна лента се извършва на третокласен път 1972 между селата Блатска и Абланица тъй като едната лента за движение е деформирана, поради активизирало се свлачище.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в местността Османска чешма в Кресненското дефиле от км 384+190 до км 384+300, където се монтират високоякостни мрежи. В резултат на ремонтните дейности двете пътни ленти са стеснени. Движението на моторни превозни средства се извършва по обходен маршрут в уширението. Пътното платно на обходния път е с две ленти за движение, по една лента за всяка посока. Движението се регулира от регулировчици. Срокът за приключване на ремонтните дейности е 14 октомври. 

Добавете Вашия коментар

TOP