Внимание! Ментета на любим на всички летен плод плъзнаха по пазарите

26 Юли 2017 | 13:29
0 коментара
Общество

Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме обаче, дори когато спазваме здравословен хранителен режим, не винаги се оказва полезно за нас. Освен че ни бърка в джоба, често ни бърка и в здравето! 

Днес обръщаме специално внимание на любимия летен плод на всички – динята.

Апетитната свежа чаровница е отличен избор за горещото време, но само в случаите, когато сте сигурни, че е автентична откъм качество. Оказва се, че дори динята може да се „похвали” с менте.

Това не бива да ви учудва, предвид възможността в днешно време да се подменят редица продукти, но със сигурност трябва да ви направи по-бдителни, когато пазарувате и избирате продуктите, които ще сложите след това на трапезата си. Към момента най-голям процент на хора, които се оплакват от некачествени и откровено фалшиви дини, има в Югозападна България.

Става дума за плодове, закупени основно от маркети и супермаркети, като цената на една диня там е 40 стотинки на килограм, а като произход е посочено село Тополница, съобщава БЛИЦ.

На някои зеленчукови борси също има недоволство. Оказва се, че дините са засадени на семка от тиква и са със същия вкус при узряването си. Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) вече обсъжда предприемане на мерки за санкциониране на поведението на производителя.

Какви са оплакванията на купувачите четете в най-полезния сайт Zdrave.to.

 

Добавете Вашия коментар

TOP