ВНИМАНИЕ! Магистрала "Струма" ще остане затворена между София и Благоевград

23 Ноември 2021 | 07:30
0 коментара
Общество
ВНИМАНИЕ! Магистрала Струма ще остане затворена между София и Благоевград

Заради тежкия инцидент на 31-ия километър на АМ "Струма" в посока от София към Благоевград, при който автобус се запали и 46 души загинаха, магистралата ще остане затворена през целия ден, поне в посока към Благоевград, съобщи БГНЕС.

При катастрофата участък от 50 метра от мантинелата е разкъсан, каза пред медиите кметът на Перник Станислав Владимиров. Той посочи, че участъкът е един от най-тежките в републиканската пътна мрежа.

Настилката е била мокра, а на този участък често стават катастрофи. Тази част от пътя е с тежка денивелация и само с палеативни мерки това може да бъде преодоляно, каза Владимиров.

 Националната следствена служба поема инцидента със запаления автобус на магистрала "Струма"

Междувременно стана ясно, че по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, делото на тежкия пътен инцидент на АМ "Струма", е възложено на екип от следователи от Национална следствена служба. Това каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева

На мястото е зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Вече са започнали действия по разследването, извършва се оглед на местопроизшествието.

На магистрала "Струма" малко след 2.00 ч. тази нощ, близо до село Боснек, автобус с регистрация в Скопие, пътуващ от Турция към Република Северна Македония, самокатастрофира и се запали. Загинали са 46 души, сред жертвите има деца. Седем души са в "Пирогов", без опасност за живота.

 

Добавете Вашия коментар

TOP