ВНИМАНИЕ! Жълт код за високи температури е обявен за Благоевград и още 17 области на страната

10 Юли 2017 | 08:54
0 коментара
Общество

Жълт код за високи температури е обявен за Благоевград и още 17 области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Освен за Област Благоевград, предупреждението е в сила и за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Ямбол и Хасково. Времето ще бъде горещо с максимални температури около и над 35 градуса.

Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност, но само на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

 Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Горещо време с максимални температури между 31° и 36°, в крайните югозападните райони до 38°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за юли – ще се повиши още малко.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще е слаб до умерен от югоизток, над 2500 м от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.

За Благоевград максималната температура днес ще бъде 36°, а минималната 18°, в Банско 31°/18°, Симитли 38°/21, Гоце Делчев 33°/18° и Петрич 37°/23°.

Добавете Вашия коментар

TOP