Внимание: Жълт код за опасни горещини в цялата страна утре

15 Юли 2023 | 16:25
0 коментара
Общество
България
Внимание: Жълт код за опасни горещини в цялата страна утре

Утре отново ще бъде слънчево и горещо, а областите с жълт цвят ще се увеличават и ще обхванат почти цялата страна. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София - около 34°. В следобедните часове над планинските райони в Западна България обаче, ще се развие купеста облачност и само на изолирани места ще превали и прегърми. В Източна България и по Черноморието ще духа слаб, след обяд - до умерен вятър от изток-югоизток. И край морския бряг ще бъде слънчево, с максимални температури между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Предимно слънчево ще е времето в планините. Локални краткотрайни валежи с гръмотевици са възможни в масивите в Западна България. Максималните температури по върховете ще са между 14 и 18 градуса. Вятърът ще е слаб, по най-високите части - до умерен от север.

През новата седмица времето ще е слънчево, около и след обяд - много горещо. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 35° и 40°.

Добавете Вашия коментар

TOP