ВНИМАНИЕ! Жълт код за мъгла в Благоевград, Кюстендил и София

28 Декември 2015 | 07:20
0 коментара
Общество
ВНИМАНИЕ! Жълт код за мъгла в Благоевград, Кюстендил и София

В три области - София, Кюстендил и Благоевград е обявен жълт код за мъгли. Това прогнозира на сайта си Националният институт по метеорология и хидрология към БАН /НИМХ-БАН/.

В София се очаква мъглата да се с видимост под 200 метра и да се задържи през по-голямата част от деня. В областите Кюстендил и Благоевград се предвижда преди обяд на места по долината на река Струма да има мъгла с видимост под 200 метра.

Жълт код означава, че времето може да е потенциално опасно и хората трябва да са внимателни за големи области с мъгла. Възможни са затруднения при дейности на открито. Може да се очаква затваряне на летища или забавяне на полетите, трудни условия за шофиране и удължаване на времето за пътуване, посочват от НИМХ-БАН.

В понеделник времето над страната ще бъде тихо и спокойно. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина до умерен запад-северозападен вятър.

Ще бъде все още топло за края на декември с максимални температури между 11 и 16 градуса, в местата с по-трайна мъгла по-ниски.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за декември, но през деня ще се понижава.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще се появи слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 14 градуса. Температурата на морската вода е 9 - 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да видите на Sinoptik.bg.

 

Източник: БТА     Редактор:

Добавете Вашия коментар

TOP