Внимание! Дъжд с гръмотевични бури и градушки ни очакват днес

08 Юли 2023 | 07:23
0 коментара
Общество
България
Внимание! Дъжд с гръмотевични бури и градушки ни очакват днес

Дъжд с гръмотевични бури и градушки ни очакват в събота, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Интензивни и значителни по количество ще са на места в източната половина от страната, а утре преди обяд - в Централна Северна България. Към сутринта явленията в много райони временно ще затихват. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Главно в централната част от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Предимно слънчево ще е над повечето райони от Западна България. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в Източна България след обяд ще се ориентира от север-североизток и ще се усили.

Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София - около 28°.

По Черноморието

ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. След обяд на отделни места по северното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури: 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Облачно, с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури, ще бъде времето в Централна Стара планина,

а след обяд и в Източните Родопи. Преди обяд над масивите от Западна България ще бъде предимно слънчево, но след обяд и там отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 12°.

В неделя

ще бъде ветровито, с умерен, в Източна България временно силен северен вятър. Облачността ще бъде променлива, над много райони намаляваща до слънчево време. Вероятността за валежи е малка. Максималните температури ще са между 29° и 34°. В понеделник времето ще бъде слънчево, вятърът ще отслабне. Затоплянето ще продължи.

Подробна прогнозата за времето за десет дни напред можете да намерите в Sinoptik.

Източник: БТА/НИМХ

Добавете Вашия коментар

TOP