Внимание: „Делта” мутацията в Пиринско влиза в нова, изключително динамична фаза

28 Септември 2021 | 10:12
0 коментара
Общество

Ако през двата почивни дни бяха регистрирани 171 нови случая в цялата Благоевградска област, от които 60 в Благоевград, то в първия работен ден на новата седмица бройката на новозаразените с индийския вариант на Ковид-19 стремително се покачва. При 88 изследвания, направени вчера в микробиологичната лаборатория на МБАЛ – Благоевград, 51 са положителните тестове.

„Всички положителни проби за Ковид-19 са на хора, които не са преболедували и не са ваксинирани. Има само едно изключение на мъж, който е ваксиниран с две игли”, заяви за „Струма“ д-р Цветанка Иванова, началник на микробиологичната лаборатория в държавната болница.

Изследвания за коронавирус се правят и в лабораторията на болница ПУЛС, както и в няколко частни, чиито данни стават ясни на другия ден, но мащабът на заразата застрашително се увеличава.

„Установените с „Делта” мутацията са на различна възраст – млади, стари, но преобладаваща е групата на 45-55-годишните.

Колелото отново се завъртя и започваме да вървим към пика на четвъртата ковидна вълна“, категорична е д-р Иванова. Болниците в Пиринско отново са под преса, а броят на хоспитализираните с коронавирус расте с всеки изминат ден.

„Над 280 са заетите легла за болни с Ковид-19 в Благоевградска област и непрекъснато се разкриват нови”, заяви директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов. Той добави, че почти цялата МБАЛ – Благоевград вече е ковидна, с изключение на 2 отделения – детско и родилно./Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP