Внесоха вот на недоверие срещу кабинета Денков

08 Ноември 2023 | 12:40
0 коментара
Политика
България
Внесоха вот на недоверие срещу кабинета Денков

БСП, "Възраждане" и ИТН се обединиха около свалянето на правителството

 

Внесохме вот на недоверие от "БСП за България", "Възраждане", "Има такъв народ" и независимият народен представител Радостин Василев с мотиви неспособност на правителството да осигури националната сигурност и отбраната на страната. Това каза пред медии в парламента заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Атанас Зафиров.

Избрахме тази тема, тъй като най-ярко илюстрира неспособността на това правителство да отговори адекватно на предизвикателствата пред страната, добави той.

По думите му се засилват геополитическите кризи от всякакъв характер. Правителството вместо да осигурява стабилност и спокойствие, съпътства и способства тези кризи да ни засегнат пряко, смята Зафиров.

 

По-рано в кулоарите на Народното събрание лидерът на левицата Корнелия Нинова отказа да коментира смяната на управлението на ДПС и оставката на Мустафа Карадйъ като лидер на партията. 

"Не можем да коментираме процеси, които текат в други партии", каза тя. По думите ѝ всяка партия има право да си решава вътрешните въпроси самостоятелно.

Припомняме, че това е вторият вот на недоверие, който ще бъде гласуван в парламента от встъпването на власт на кабинета "Денков". Първият отново беше подкрепен от БСП, ИТН и "Възраждане". Мотивите тогава бяха провал в енергийната политика на страната. 

Добавете Вашия коментар

TOP