Внесоха в НС закона за удължаване на Бюджет 2022

01 Ноември 2022 | 16:11
0 коментара
Политика
Внесоха в НС закона за удължаване на Бюджет 2022

Законът за удължаване на разпоредби от Бюджет 2022 е внесен в Народното събрание, показа справка на БНР.

В понеделник кабинетът обсъди законопроекта, след като Съветът за тристранно сътрудничество го отхвърли заради несъгласието на синдикатите.

С предложените текстове се запазват основните политики, гласувани в тазгодишния бюджет, до избирането на нов редовен кабинет.

Според синдикатите не трябва да се допуска замразяване на доходите, работодателите обаче са на мнение, че това е единственият шанс да се избегне още по-голям дефицит в хазната.

Мотивът на служебния кабинет да прибегне до този вариант е, че няма парламентарно мнозинство, което да подкрепи предложени от него политики, затова е в правомощията на редовно правителство да подготви изцяло нов бюджет за 2023 г.

БСП ще подкрепи предложението на служебното правителство за удължаване на бюджета за тази година, но ще настоява за сериозни поправки между първо и второ четене.

За целта социалистите ще поканят всички парламентарни групи на разговори, каза лидерът на партията Корнелия Нинова: "В посока подкрепа на работници, на бедни, на възрастните, на енергийно бедни, на уязвими, подкрепа за икономиката".

Добавете Вашия коментар

TOP