ВМРО пита здравния министър дали за депутатите ще е нужен „Зелен сертификат“

22 Ноември 2021 | 14:47
0 коментара
Общество
ВМРО пита здравния министър дали за депутатите ще е нужен  Зелен сертификат

От ВМРО са изпратили писмо до служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в което му задават въпроса дали за народните представители ще е необходим „Зелен сертификат“ за вход в парламента. Негов автор е Александър Сиди, съобщиха от партията. 

Той отправя общо три въпроса по повод предстоящото свикване на 47-ото Народно събрание. От ВМРО посочват, че в него има цяла група депутати, които изградиха кампанията си върху антиваксърската теза, отричат маските и всички наложени мерки срещу COVID-19 и са категорично против „Зеления сертификат“.

От друга страна „Зелен сертификат“ или отрицателен тест са задължителни за хората, работещи в МОЛ-овете, за медицинските работници, за персонала в заведенията.

„С какво народните представители се различават от всички други работещи българи, ако за тях тези мерки не важат. И не на последно място носенето на маски на закрито е задължително за всички. Как министър Кацаров ще гарантира спазването на тази мярка от антиваксърската група в парламента, след като той самият наруши заповедта си на няколко пъти“, пита още Сиди в изпратеното до министъра писмо.

Добавете Вашия коментар

TOP