ВМРО: Министри за шир потреба и масова безотговорност-това е профилът на служебния кабинет

17 Април 2024 | 16:15
0 коментара
Политика
България
ВМРО: Министри за шир потреба и масова безотговорност-това е профилът на служебния кабинет

Берем резултатите от конституционната реформа на Христо Иванов, Кирил Петков, Бойко Борисов и ДПС. Цялата държава е в хаос и не е ясно кой носи отговорност! Имаме действащ парламент, който реално не управлява, а депутатите си вземат заплати и си правят евтин пиар.

 

Имаме служебно правителство, но никой не носи отговорност за него. Министри се сменят като носни кърпички, а нито парламентарните партии, нито президента носят отговорност.

 

Това написаха в своя позиция от ВМРО.

Кой управлява държавата!? Кой носи отговорност!? Случващото се в България не е нормално! За броени часове се сменят двама министри, обяснения няма, а институциите се сриват буквално за часове, добавят от партията.

И питат: Защо и кой предложи тези министри, които до вчера бяха удобни, а днес са неудобни? Ако не стават, защо са предложени? Щом са предложени, защо ги махат? Кой ги маха?

Има ли договорка между ГЕРБ-ДПС-президента? Ще одобри ли президентът със свой указ целия този маскарад със смяна на министри в движение, който наблюдаваме в последните дни?

Все повече българи се питат какво се случва и защо е целият този хаос. Държавата беше превърната в циркова арена. Тези, които претендират за лидерство и тежест в политиката, каквото пипнаха – съсипаха.

Нагледахме се на сглобки, некоалиции, фалшиви герои, които обърнаха държавата на бардак, а законите – на врата в полето.

Време е България да поеме съдбата си в ръце и да спре целия слугинаж, който обслужва всичко друго, но не и българските граждани!

От ВМРО предлагат спешно свикване на Национална кръгла маса с всички националноотговорни партии. Още от годините на пандемията повтаряме, че само чрез извеждане на най-важните приоритети за държавата България може да излезе от кризата. Днес те са:

1. Национален суверенитет и поставяне на българския интерес над всякакви идеологически клишета и чужда воля.

2. Инвестиране в национална енергийна независимост. Не на вредната Зелена сделка!

3. Не на миграцията в страната ни. България не бива да се превръща в гетото на Европа!

4. Насърчаване на българския бизнес и икономика, а не вдигане на данъци и ДДС.

5. Противодействие срещу въвличането на България в чужди войни!

Стига популизъм и евтини политически хватки за набавяне още някой глас отгоре. Трябва да бъде изведена национална доктрина, която да бъде стриктно следвана от всички бъдещи парламенти и правителства. Държавата ни е в процес на разпад и нищо не може да спре това, още по-малко с такива меко казано странни безпринципни държавни институции, напълнени през последните 3 години с удобни калинки, а не с професионалисти и държавници, призовават от ВМРО.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP