ВМРО - Петрич излезе с декларация, искат спешен конгрес за избор на ново ръководство

20 Октомври 2022 | 09:20
2 коментара
Политика
ВМРО - Петрич излезе с декларация, искат спешен конгрес за избор на ново ръководство

Спешно свикване на национален конгрес за избор на ново ръководство, „което да работи и милее за организацията, вместо да дреме по кабинетите на 5-ия етаж и лъска коридорите на централата, разтягайки лакърдии и говорейки назидателно към структурите“, поиска петричката организация на ВМРО.

ДЕКЛАРАЦИЯ
От ВМРО-Петрич
Уважаеми съратници,
Скъпи приятели и съмишленици,
Изборите минаха и заминаха. За последните две години се изправихме пред четвърти поред такива. За съжаление, с всеки следващ избор, ВМРО губеше, а процентите падаха поголовно.
Но гръмко ни беше обяснявано от ръководството как ще се изтласкаме ударно от политическото дъно. Това не се случи, изпаднахме от политическата надпревара до такава степен, че завръщането ни е мираж в лицето на нашите съратници.
Преди година се избра ново ръководство, нови "съпредседатели" и бе обявено, че ВМРО тръгва напред, към новите победи, защото организацията е на вече близо 130 години и пак ще „възкръсне“.
Още тогава бяхме песимисти за това, виждайки как старите лица, се обличат в нови постове и търсят лични облаги. Начинът, по който се проведе Националният конгрес, а именно недопускането на стари членове, за да се осигури пълен комфорт в избора на ново ръководство, беше обиден за структурите и членовете, които години наред са отстоявали идеалите на ВМРО.
Всичко това стана по нареждане на бившия председател Красимир Каракачанов и неговият придворен шут Юлиан Ангелов, за които всеки, който не се съгласява с техните решения е враг.
Тогава не бяха допуснати и председателите на близо 20 структури на ВМРО в Общ. Петрич, за да не гласуват против новото-старо ръководство. По всякакъв начин се опитаха да ни саботират и да ограничат гласуването ни, въпреки че на всички ни е ясно, че ВМРО в нашия регион се свързва единствено с Петрич и Сандански.
В крайна сметка на конгреса бяха избрани 3-ма съпредседатели - евродепутатът Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди.
Още тогава предрекохме, че ВМРО е изпаднала в кома и на следващите избори ще има под 1 процент, защото хората не ни вярват. Не ни вярват заради действията на един самозабравил се и разлагащ политически труп.
Начина, по който се работи и се назначава ново ръководство, показа за пореден път, че задкулисието и уговорените постове са приоритет за някои хора.
Само че подобни каскади не вървят на избори. Ето защо днес искаме да попитаме защо не се оповестят преференциите и резултатите на водачите на листите по региони, и членове на ИК.
За справка, един от съпредседателите на ВМРО - Александър Сиди, като водач на регион Пловдив и Бургас има общо 168 преференции, Мария Цветкова – 20 преференции, като водач на листата в над 120 хилядната Област Ямбол. Доц.Милен Михов- 90, от общо два МИР-а, Искрен Веселинов – 140, от два МИР-а, най – важния човек в организацията – Организационния секретар Юлиан Ангелов е с цели 190 преференции от два МИР-а.
Това са резултатите на партийния ни елит. Толкова „тежат“ тези, които задават дневния ред на ВМРО. Тези, които съдят кой колко струва в партията. Сега по тези им резултати, някой не трябва да са на конгрес, начело с Юлиан Ангелов и Красимир Каракачанов и неговите креатури, главни виновници за падението и деноминацията на ВМРО в обществото.
Ето и още статистика от подвига на част от членовете на ИК, и „елита“ на „възроденото“ ВМРО:
Мария Цветкова – 20 преференции, като водач на листата в над 120 хилядната Обл. Ямбол. Няма грешка – цели 20!
Георги Дракалиев - 62 префернции, сумарно от два района.
Красимир Богданов – 190 преференции, сумарно от два района.
Стефан Балабанов – 210 префернции.
Султанка Петрова – 120 преференции
Калин Поповски – 200 преференции
Карлос Контрера – 160 преференции
Васил Христов – 11 преференции. Няма грешка – 11.
Владимир Митов – 178 преференции, сумарно от два района.
Красимир Червилов – 91 преференции
Антон Тонев – 8 преференции. Няма грешка – 8.
Деян Станчев – 125 преференции.
Борис Вангелов – 20 преференции. И тук няма грешка.
Това показва едно- че когато си на върха на партията и не слезеш близо до хората, за да ги чуеш, те ще те приземят и ще ти покажат, че не ти вярват!
Както е казал Гоце Делчев : „Пустата му слава!…Всеки иска да блесне, па не знае и фалшът на тоя блясък“. За съжаление такива кадри се толерират във ВМРО. Хора , водени от собствения си интерес, прикрито с родолюбиви краски, търсейки да са заемат високи постове, за да хранят политическото си его.
Ние, от ВМРО-Петрич искаме спешно свикване на Национален конгрес, с цел избор на ново ръководство, което да работи и милее за Организацията, вместо да дреме по кабинетите на 5-тия етаж и лъска коридорите на централата разтягайки лакърдии и говорейки назидателно към структурите.
Дошло е време да си направим равносметка!
Дошло е време да тръгнем напред!
Дошло е време да пребъде България!

Добавени коментари

Пашата публикува:
20 Октомври 2022 | 11:40
Каракачанов като дърта продтитутка пристана на Бойко и еба майката на организацията,само и само да осъществи детската си мечта да стане министър на отбраната.Сега пак върти номера,създава пречки на новото ръководство,което и без това не е цъфнало и иска реванш да се върне отново за шеф.Надява се Бойко отново да стъпи във властта и той покрай него отново да се увърти на службица.Докато не не изчистят от организацията Каракачанов,Юлиян Ангелов,Султанка Петрова и вся осталная сволочь,ВМРО ще бъде една бутикова партийка.
ВМРО е с Корона вирус! публикува:
20 Октомври 2022 | 10:24
Ако бързо не се ваксинира-знаем какво ще стане!Срамно е такава стара партия,с такава история да падне толкова низка! Но това е благодарение на своите "лидери",които са като глухарите в любовния период.Непонятно е как евродепутатът ни на всеки избори е "водач на листата",когато добре се знае,че няма да стане депутат.Смешно и трагично!

Добавете Вашия коментар

TOP