Властите в Разлог с позиция за влачената лисица от сурвакар

02 Януари 2024 | 16:01
5 коментара
Общество
Благоевград
Властите в Разлог с позиция за влачената лисица от сурвакар

Скандал на кукерския фестивал "Старчевата" в Разлог. Кадри на участник в парада, преоблечен като ловец и влачещ лисица по главната улица на града, предизвика вълна от недоволство.

Някои предполагаха, че лисицата е била убита наскоро. Други смятаха, че животното е препарирано.

 Вижте текста на становището:

"В част от сценките на карнавала "Старчевата" са използвани препарирани животни, но не и такива които са били живи, своевременно вързани и дърпани по улиците в Разлог. Във връзка със създалата се обстановка в социалните мрежи, Община Разлог е категорична, че не толерира подобно поведение, което нарушава хуманно отношение към животните. Във връзка със ситуацията на площада, Община Разлог апелира към отговорно поведение към животните, както и същите да не бъдат използвани с публични цели и изяви на дадена личност. Община Разлог изразява своята позиция, че хората в Разлог не са варвари, споменавайки фактът, че години наред, не само в Разлог, по време на кукерски карнавали препарирани животни са били използвани от участниците, като част от техните реквизити. Съобразно правомощията си Община Разлог следи за хуманното отношение към всички видове животни, като в подобни ситуации санкционира и сигнализира по-висши органи и институции за неправомерните действие на всеки един човек."

Добавени коментари

Светла публикува:
02 Януари 2024 | 22:42
Тези думи не са достатъчни! Наказателно производство за нарушаване на обществения ред и жестокост към животни! Срамота е.
катевият публикува:
02 Януари 2024 | 22:20
как кметът ще им държи сметка като и той е с тях и ги толерира хахаха,та това са му избирателите срамота от всякъде
феникс публикува:
02 Януари 2024 | 20:09
Чауши простотии, много важно.. Това не са християнски а езически обичаи.. Първобитна работа..твърдят та не се трае.. злите сили гонят..кои те не са на улицата..другаде са и са в скъпи костймчета облечени..
Мишо публикува:
02 Януари 2024 | 19:04
Да ви кажа честно,писна ми от защитници на животни,от как човек съществува ,прехраната му е със убиване и лов на животни това че се появиха извратеняци разни не значи,че трябва да се занимавате с традициите,размножавате си дом.любимци на изхвърляте малките по улиците и после искате някой да ги прибере и гледа,Ами кастрирайте си любимците и стига ревете,града е като джунгла от кучета и котки!
Айде сега пък! публикува:
02 Януари 2024 | 17:17
Ами какво да мислим за кожите,които се ползват от кукерите? Те нали са били от живи животни,които са били убити,за да им се вземат кожите и да се размятат от чаушето?! Та състезания за най-дълъг косъм,та се размахват опашки,та не знам ти що?! Айде от догодина ще си правим маски от стари вестници.Ама то вече и вестниците станаха кът.Помислете за маски от найлонови торбички. И тях щяха да ги забраняват,ама май се размина.

Добавете Вашия коментар

TOP