Владимир Елезов: Защо никой в София няма интерес да има елитен Пирин? Благоевград не е Симитли и никога няма да бъде, колкото и да им се иска на приматите

30 Март 2023 | 09:03
6 коментара
Спорт
Благоевград
Владимир Елезов: Защо никой в София няма интерес да има елитен Пирин? Благоевград не е Симитли и никога няма да бъде, колкото и да им се иска на приматите

От Фейсбук профила на Владимир Красимиров Елезов:

„1. Безспорно, в югозападна България се раждат деца с футболен талант.

2. Същите деца не трябва да имат переспектива за развитие в родното си място.

3. Пирин требва да е маргинално отборче с минимално, по възможност криминално финансиране, за да може всяко дете, което ходи правилно да бъде оценяно и евентуално откраднато.

4. Във връзка с горното, много по-лесно се крадат деца от маргинален отбор без бъдеще, отколкото от подреден клуб.

5. Децата на Пирин трябва да бъдат крадени от най-малка възраст, за да бъдат използвани и изхвърлени.

6. Децата на Пирин, които са откраднати и използвани, в 90% от случаите се връщат непоправимо повредени, но са си изпълнили ролята, за която са откраднати.

7. Чуждопоклоничеството и комплексарщината са водещи в нашего спортнога града и всичко горе се приема като напълно нормално, тази селяндурщина трябва да бъде изкоренена Веднага!

8. Пирин трябва да е зависим от т.нар скаути (лешояди гнусни), които трябва да си “берат” деца от гротескни турнири като Купа София и подобни.

9. Селяндурщината и хората-лилипути отново са напът да **** майката на любимия ни отбор, или ще се спасяваме поединично, или ще дадем някакъв последен отпор.

10. Благоевград не е Симитли и никога няма да бъде, колкото и да им се иска на приматите.“

Припомняме, че кандидатът да поеме ФК „Пирин“-Благоевград декларира, че е готов да вложи близо 1 млн. лв. до края на сезона!

Готовност да вложи близо 1 млн. лв. в „Пирин“ е декларирал вчера пред общинските съветници на Благоевград кандидатът да поеме футболния клуб Ернан Бенато. Срещата била организирана от кмета Илко Стоянов веднага след като от американската мениджърска агенция CRD Sport депозирали в Общината писмено намеренията си към клуба. Целта била в затворен формат да се коментират намеренията на евентуалните инвеститори и очакванията от тяхна страна, както и гаранциите както за тях, така и за клуба.

Покана за срещата била изпратена на всички 41 съветници, като се отзовали почти половината. На разговора присъствали и президентът на „Пирин“ Станислав Манолев, техническият директор Петър Занев, новоизбраният изпълнителен директор Кирил Стойков-Зози и членът на борда на директорите Станко Йовчев, които обаче още не са вписани в Търговския регистър, както и управителят на ОФК „Пирин“ Атанас Дафинов. 

„Бенато информира, че е готов да вложи малко над 900 000 лв. в издръжката на клуба, като покрие дължимите суми и задържи футболистите в оставащите 11 мача до края на първенството“, обясни зам. председателят на ОбС Кирил Вакринов и добави:

„Коментирахме как да се случи това и гаранциите за отбора. Човекът не беше добре запознат с българското футболно законодателство, че придобиването на акции не може да стане от днес за утре и е нужно минимум месец за процедурите. Всичко в момента е на ниво добри намерения. Заяви, че е готов да вземе колкото акции му предложим, стига да има контрол върху управлението. На практика той не купува акции, а поема ангажимент да изчисти задълженията на клуба и това е цената. Предстои да се обсъди, уточни и изработи конкретен договор с параметри, даващи гаранции и на двете страни, нещо като предварителен договор, който да даде възможност кандидат-инвеститорът да направи вложения, преди да поеме контролния пакет акции и те да са защитени“, обясни Ваклинов.

„Обединихме се да му дадем шанс“, допълни след срещата и съветникът Калоян Ханджийски. „Е. Банато обясни, че се занимава с футболни трансфери, включително и в България. Истината е, че „Пирин“ е опрян до стената и нямаме много опции“, коментира съветникът.

Както Pirinsko.com писа, в началото на тази седмица на среща с кмета Илко Стоянов трима представители на американската мениджърска агенция CRD Sport заявиха желание да поемат „Пирин“.

Добавени коментари

тоа па публикува:
31 Март 2023 | 01:43
Брат ти 18 години е в Пирин, видехме колко е направил. Пирин при него изпадна 3 пъти и фалира 2 пъти. Много сте полезни на футбола в Благоевград, няма що. Вземи се скрий некъде и не се показвай, лайнар.
Шок и ужас публикува:
30 Март 2023 | 20:35
Това чучало да направи услуга на града и на отбора и да се скрие отново в мишата дупка, в която се беше заврял
Аман публикува:
30 Март 2023 | 13:39
отново се появи на хоризонта вечният кандидат - кмет, клоунът Елезов
До Владо Нищото публикува:
30 Март 2023 | 12:56
Ти ли бе ще намериш спонсори на отбора? Кой познаваш ти бе и кой те познава теб? Жалък си, ей! Ама много, много жалка твар! Те такива като теб ще оправят и отбора и общината и държавата
Ха ха ха публикува:
30 Март 2023 | 11:53
Това недоразвито нещо кога и с какво е помогнало на Пирин?
до най- комплексирания - Владо Елезов публикува:
30 Март 2023 | 11:40
Докато такива злобни, прости нищожества се подвизават в Пирин - оправия няма да има

Добавете Вашия коментар

TOP