Владимир Елезов, председател на ПП АБВ - Благоевград: След президентските избори ще стане ясно дали ще има предсрочни парламентарни, които са крайно необходими на страната

10 Септември 2016 | 16:26
0 коментара
Политика
Владимир Елезов, председател на ПП АБВ - Благоевград: След президентските избори ще стане ясно дали ще има предсрочни парламентарни, които са крайно необходими на страната

Владимир Елезов, председател на политическа партия АБВ – Благоевград в интервю за предаването „Метроном“ поРадио „Фокус“ - Пирин


Фокус: Продължаваме да коментираме темата за началото на политическия сезон с Владимир Елезов, председател на ПП АБВ – Благоевград. Добър ден, г-н Елезов! 
Владимир Елезов: Добър ден!
Фокус: Като председател на местната структура на партията, вие сте в пряка комуникация с лидерът ви Георги Първанов. В тази връзка какво дискутирахте като приоритетни теми за работа през новия парламентарен сезон?
Владимир Елезов: Ами аз също така съм и член на изпълнителното бюро на партията, така че връзката ми централното ръководство е непрекъсната. Новия сезон ще бъде тежък опредено. Имаме поне един президентски избори за провеждане и референдум, има и парламентарна година. Нашата група е принципна и последователна в действията си, като ще продължаваме да бъдем градивна опозиция. Градивна, означава не безпринципна и не твърдо против, като някои други групи за всичко. Където може да се допринася и да се постига консенсус, нашата група е готова и отворена за разговори. А иначе очаквам много напрегнат сезон, защото виждате какво се случва и покрай президентските избори. Кандидатите на повечето партии, включително и нашата не се обявени. След като отминат президентските избори обаче ще видим дали да се готвим за предсрочни парламентарни избори или сегашното мнозинство ще издържи. Лично аз се надявам, че ще има предсрочни парламентарни избори, защото управлението на страна в момента е базирано върху една ако мога така да кажа – безпринципна коалиция. 
Фокус: А всъщност готова ли е ПП АБВ да се бори на евентуални предсрочни парламентарни избори?
Владимир Елезов: Разбира се. Структурите на партията по места са готови и на последния конгрес на партията обсъждахме подготовката и готовността ни за евентуални предсрочни парламентарни избори. ПП АБВ е в много добро състояние, затова мисля че сме готови за избори. Навсякъде структурите работят и видяхте как синхронно всички излязоха от властта, когато решихме да напуснем кабинета и да застанем в опозиция. Затова категорично мисля, че сме готови, но разбира се трябва и работа. Освен това към днешната дата не мисля, че има по-готова от нас партия в страна, която да се яви на избори.
Фокус: Как местната структура на партията в Благоевград оказва подкрепа на централното ръководство?
Владимир Елезов: Комуникацията при нас, както казах и по-рано е ежедневна. Мисля, че абсолютно всички грижи, предложения, дори обсъждания и дебати, които се случват когато се събира местната структура или местни клубове са изпращани към Националния съвет. Разбира се в мое лице почти цялата област има представителство в изпълнителното бюро, така че контактът им с ръководството е дори пряк в мое лице. Ние работим перфектно в ПП АБВ. Мога да кажа и това, че местната структура на партията захранва с идеи и предложения нашата парламентарна група. 
Фокус: А какви са най-важните промени и реформи, по които ще работи ПП АБВ през новия сезон?
Владимир Елезов: По тази тема мога да кажа следното. Какви ще бъдат законодателните промени, за които ще настояваме от партията ще стане ясно след следващото заседание на изпълнителното бюро на партията, на което ще говорим именно за това. Мисля, че г-жа Марияна Тодорова очерта така рамките, по които ще направим, същото направи и президента Първанов. Все пак мога да кажа, че по отношение на развитието на държавата за нас най-важна е областта на енергетиката, разбира се не на всяка цена. Ние сме на мнението, че всеки един въпрос, всяко едно предложение трябва да бъде подлагано на обсъждане, за да се търси най-доброто за страната ни решение, но „Южен поток“ и „Белене“ според нас са изключително важни проекти теми за страната ни. Разбира се, не само те са важни, за нас от ПП АБВ всичко което е в интерес на страната ни, и всичко което ще гарантира развитието на България е приоритет. ПП АБВ ще внася различни предложения през сезон и ще работи активно, но малко повече конкретика ще мога да ви дам малко по – късно след като излезем с официален доклад. 
Фокус: Няма как да не отправим поглед и към предстоящите президентски избори. Едва ли ще ни кажете, кой ще бъде кандидата на ПП АБВ, но пък поне загатнете ни какви качества трябва да притежава бъдещия държавен глава и неговият вицепрезидент?
Владимир Елезов: Името на нашия кандидат ще стана съвсем скоро. Ние за разлика от останалите партии имаме доста подходящи и отговарящи на изисквания за поста кандидати. От ПП АБВ имаме ясна и точна визия за това какъв трябва да бъде президента на всички българи. Не случайно ние поведохме и серия от събития за това какъв трябва да бъде президента и на какви качества трябва да притежава, но и на какви условия трябва да отговаря. Според нас той или тя преди всичко трябва да е държавник, да е надпартиен и над дребните политически ежби и партийни заигравки. Освен това трябва да следи какво се случва вътре в държавата, да контролира и не по-малко да ръководи външната политика и отношение на страната. Нещо, което до сегашния държавен глава г-н Росен Плевнелиев не успя да направи, за разлика от предшественика си Георги Първанов, който помните помогна за това да влезнем в Европейския съюз (ЕС) и НАТО. Освен това, отношенията ни със Запада и Изтока бяха на еднакво добро ниво. 
Ливия НИНОВА

Добавете Вашия коментар

TOP