Владиката Серафим даде благословия на д-р Румен Кондев за кметската надпревара в Разлог

16 Септември 2023 | 08:59
12 коментара
Общество
Благоевград
Владиката Серафим даде благословия на д-р Румен Кондев за кметската надпревара в Разлог

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим даде благословия на д-р Румен Кондев за кметската надпревара в Разлог.
Д-р Кондев бе поздравен лично и от президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, който вчера взе участие в тържествената заря – проверка по случай 120 години от Илинденско-Преображенското-Кръстовденско въстание в Разлог.

На тържествата присъстваха Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, ексобластният управител Николай Шушков, полковник Митко Балтов - командир на Бригадното командване – Благоевград, кметове, представители на политически партии и общественици.
Беше отслужена панихида пред паметника на Илинденци. По случай годишнината имаше паметно шествие и бяха положени венци и цветя пред паметниците на Илинденци, Магделина Юрукова и Пейо Яворов.

Държавният глава прие строя на представителните гвардейски роти на площад "Преображение" в Разлог и произнесе слово, посветено на героите от илинденската епопея.

"Резултатите от Илинденско-Преображенското въстание надхвърлиха далеч неговите непосредствени политически и военни цели, надхвърлиха рамките на епохата“, каза президентът Румен Радев в своето слово. То се превърна в ярък символ на българския дух и остава нравственото знаме на нашата борба за правда и за човешки права", посочи държавният глава.

"Нашите предци издигнаха и развяха гордо това знаме, защото избраха пътя на саможертвата и поеха по този път към безсмъртието, водени от свещения идеал да живеем като един народ в общо, свободно и независимо отечество", заяви президентът.
Той благодари на всички граждани на Разлог за това, че пазят жив спомена за високата цена на свободата и продължават да тачат нейните символи, герои и мъченици. "Имената на всички, оставили ярка, светла диря в съдбата на своя край, тук не просто са изписани по множеството паметници, но те се пазят в сърцата на поколенията", каза още държавният глава.

"Искам да ви уверя, че светлото дело на вашите предци няма да бъде забравено, защото и днес ние черпим сили от тяхното мъжество и себеотрицание, за да отстояваме градивното родолюбие, нашите традиции и българската държавност", посочи Радев.

Владиката Серафим даде благословия на д-р Румен Кондев за кметската надпревара в Разлог
Владиката Серафим даде благословия на д-р Румен Кондев за кметската надпревара в Разлог

Добавени коментари

Урко публикува:
17 Септември 2023 | 12:38
Няма партия от която Кондев да не беше кандидат!!! И дъпъсъ-то да му предложи и там ще се съгласи. Той е с таз която му дава власт…..
Урко публикува:
17 Септември 2023 | 12:37
Няма партия от която Кондев да не беше кандидат!!! И дъпъсъ-то да му предложи и там ще се съгласи. Той е с таз която му дава власт…..
Реалист публикува:
16 Септември 2023 | 17:28
Явно тролчетата вече са си сложили чалмите и забрадките ,остава само и джамията да им постоят .Честито баня Разложение ,с Герчев и Джуровия в петък на джамия
Гражданин публикува:
16 Септември 2023 | 17:01
Браво др.Кондев. Успех!
Гражданин публикува:
16 Септември 2023 | 16:59
Др.Кондев е много добър лекар. Ще бъде и добър кмет. Успех!
Гюров публикува:
16 Септември 2023 | 13:10
мито кондев дека е тръгнал бивш член на герб и сега от цв цв румен кондев е добър лекар и сички знаеме защо се явява.......
Разложенин публикува:
16 Септември 2023 | 13:04
Гледайте си старините и си арчете парите с друджия от дъгата маала дека се живее на Бетоловото. Остеите хората намира и не ги заплашвайте кой да е в листа и кой не! Ти от 30 години само изиграш едно оро на нова година се па се цаниш за кмет. Ма ле слушаш оне барльок дека и на голфо не го мараа. Лакомници безсрамни.
танчето публикува:
16 Септември 2023 | 12:36
ми да си остане да лекува хората къде е тръгнал пари да краде ???
Таня публикува:
16 Септември 2023 | 11:33
Д-р Румен Кондов е изключителен професионалист и всеотдаен лекар. По време на Ковид пандемията беше на първа линия нон-стоп и спаси стотици хора. Адмирации докторе, ще бъдете добър управник на Разлог!
Оле мале публикува:
16 Септември 2023 | 10:37
Румен Кондев е жаден и гладен за пари подлога на Любен Татарски
Gost публикува:
16 Септември 2023 | 10:11
Да бяха извикали и ходжа, та да се знае.
Жоро публикува:
16 Септември 2023 | 10:08
Пълен подмазвач и жаден за пари е Румен Кондев

Добавете Вашия коментар

TOP