Високо отличие за музея в Благоевград

02 Ноември 2022 | 10:06
0 коментара
Култура
Високо отличие за музея в Благоевград

Регионалният исторически музей – Благоевград получи първа награда в категорията „Регионален Културен институт“ в рамките на националната надпревара „Музейна образователна дейност".

Зам.-министърът на културата доц.д-р Пламен Славов връчи отличията на победителите  през 2022 г., които се присъждат за принос в популяризирането на културното наследство и изкуствата чрез създаване и въвеждане на музейни образователни програми.

„Наградата е в категория за образователна дейност и образователни програми и е дългоочаквана и напълно заслужена от екипа на РИМ – Благоевград, от който имам привилегията да бъда част“, коментира за Радио Благоевград директорът на музея в Благоевград Кирил Алексиев. Той обясни, че дълги години се провеждат различни инициативи, който са свързани с образователната дейност. 18 години се организира и провежда музейна лятна школа за деца.

„Освен това имаме множество програми, които са насочени към обогатяване на образователните програми на училищата и работим много добре с тях, както и с различните туроператорски фирми. Ние сме много щастливи, че в навечерието на нашия 70-годишен юбилей и в Деня на народните будители бяхме отличени по достойнство“, допълни още Кирил Алексиев и подчерта, че наградата  е благодарение на неистовите усилия на колегите му. 

Отличия бяха връчени в следните категории: „Културен институт - национален музей/художествена галерия”, „Културен институт - регионален музей”, „Културен институт - общински музей/художествена галерия” и „Музеен специалист от национален, регионален и общински музей”.

Добавете Вашия коментар

TOP