Винената партия в Симитли се готви за Трифоновите празници

05 Януари 2024 | 08:52
0 коментара
Общество
Благоевград
Винената партия в Симитли се готви за Трифоновите празници

Симпатизантите на Винената партия започнаха усилени тренировки с началото на новата година. Те не се стягат за избори, а за своите Трифонови празници. Тържествата започват в първия ден на февруари в село Черниче и продължават без почивка до 14-и февруари.

Партийците почитат свети Трифон Зарезан цели две седмици. Затова през януари всеки ден са до бъчвите с червения еликсир. По обяд пийват по чаша вино за тонус, а вечер се наслаждават на напитката на боговете в по-големи количества. но не прекаляват. Защото за тях да пият умерено и да не се напиват е закон.

 

Партията ще уважи своя патрон подобаващо, очаква се и наплив на комшии от Северна Македония и Гърция. „Доста хора искат да са част от нашата партия, харесват ни, защото сме аполитични и държим на приятелството”, твърди неизменният вече над 27 години лидер на партията Иван Лулейски. С почит и поклон пред мощите на свети Трифон Зарезан ще започне 1-ви февруари в село Черниче.

В селището е църквата „Свети Георги Победоносец”, в която се съхраняват мощите на светеца. Веселбата ще продължи до късно вечерта на площада. През първите две седмици на февруари хората от Винената партия ще са до бъчвите. /Пиринско днес

Добавете Вашия коментар

TOP