Винената партия свиква конгрес след две години Ковид пауза

14 Октомври 2022 | 17:15
0 коментара
Общество
Винената партия свиква конгрес след две години Ковид пауза

Винената партия свиква своите членове от цялата страна на конгрес в симитлийското село Черниче, където е централата на уникалната организация. Това става след две години пауза заради ковид епидемията у нас. Затова е сигурно, че почти 200 делегати ще участват в най-висшия партиен форум и ще направят купон, който дълго ще се помни. Конгресът ще се проведе на 10 декември в ресторант в град Симитли.

По традиция всеки ще носи бутилки с течния еликсир, за да премине партийното събитие плавно, но сигурно във веселба. Най-напред обаче ще е официалната част, в която несменяемият лидер Иван Лулейски ще направи отчет за последните 12 месеца партиен живот на организацията. Всички ще станат на крака и ще посрещнат знамената на България, на Европейския съюз и на партията, а след това ще изслушат трите химна.

„Основният извод е, че уникалната ни партия расте, но не старее. Напливът за членство продължава, няколко души ще получат своите партийни книжки на самия форум, Вече сме близо 1200 души в партията”, заяви председателят Иван Лулейски.

На най-високия партиен форум свещеници ще осветят младите вина, след което ще започне веселбата и леенето на хубаво вино. Раздадени ще бъдат и наградите за най-добро младо вино, след като жури от дегустатори оцени качествата на течния еликсир в трите категории – червено, бяло и розе.

„Нашата основна задача е да сме позитивни личности и патриоти, сплотени от напитката на боговете и от човешки добродетели. Наши символи са веселието, човечността и разбирателството. Нямаме политически амбиции, защото точно това ни съхранява и като партия, и като човеци”, категоричен е Лулейски.

Добавете Вашия коментар

TOP